ne., 21. říjen 2018 12:13

Žebříček Top 100 DJs potřetí ovládl Martin Garrix

Martin Garrix s oceněním Martin Garrix s oceněním Zdroj: djmag.com
Časopis DJ Mag opět po roce vyhlašoval žebříček Top 100 DJs a už potřetí v řadě se na prvním místě umístil nizozemský DJ a producent Martin Garrix. Ceremoniál letos probíhal v sobotu 20. října na Amsterdam Music Festivalu. Celá akce se navíc konala pod záštitou pomoci UNICEFu.

Amsterdam - Opětovné vítězství dvacetidvaletého Nizozemce není pro mnohé překvapením. Svou hudební kariéru nastartoval v roce 2013 vydáním singlu Animals a od té doby má za sebou nespočet hitů, které pravidelně bourají hitparády. K nejnovějším patří píseň Ocean, na které spolupracoval s americkým zpěvákem Khalidem. Martin Garrix patří k nejžádanějším DJs světa, nesmí chybět na žádném větším festivalu elektronické hudby a má našlápnuto k překování rekordu Armina van Buurena, který v této anketé vyhrál celkem pětkrát.

Druhá příčka zůstala také třetím rokem beze změny. Umístilo se na ní belgické duo bratrů Dimitri Vegas & Like Mike. Bronzovou pozici obsadil nizozemský producent Hardwell. Ten však letos přerušil své vystupování. Jako důvod uvedl, že je příliš náročné být Hardwell 24 hodin sedm dní v týdnu a potřebuje pauzu.

Propad zaznamenali The Chainsmokers

Jedno z největších překvapení je pokles amerického dua, které si říká The Chainsmokers. Oproti loňskému šestému místu poklesli o 25 pozic až na 31. příčku. Za touhle výraznou změnou pravděpodobně stojí fakt, že se členové Drew Taggart a Alex Pall svými novými singly Sick Boy nebo Everybody Hates Me výrazně odchýlili od hudby, na kterou byli jejich fanoušci zvyklí na začátku kariéry.

Největší skok naopak zaznamenalo izraelské duo Vini Vici. Polepšilo si o 38 příček a umístilo se na 34. pozici.

DJ Mag je britský měsíčník zaměřený na EDM - elektronickou taneční hudbu. Vychází od roku 1991 a nejvíce proslul svou anketou Top 100 DJs, ve které si čtenáři volí nejlepší DJs. Letos přišlo rekordních 1,2 milionů hlasů. Nejvíce jich popslali fanoušci z USA, Velké Británie a Brazílie.

Zobrazeno 1985 krát
Naposledy upraveno: st., 24. říjen 2018 12:09
Pro psaní komentářů se přihlaste