po., 13. duben 2015 14:06

Zelené sako zůstane USA

AUGUSTA - Tradiční cena pro vítěze golfového Masters zůstane doma. Novopečeným šampionem slavného golfového turnaje se o víkendu stal teprve jednadvacetiletý rodák z Dallasu Jordan Spieth. Svou cestu turnajem zakončil se skóre -18, což znamená vyrovnání turnajového rekordu Tigera Woodse. Tomu se nevydařil první den, po kterém byl se skore +1 až jednačtyřicatý a nakonec skončil 17. se skore -5.

 

Pro amerického mladíka je to premiérový triumf v sérii turnajů Major a ve světovém žebříčku se posunul na své doposud nejlepší umístění, tedy na druhé místo za Rory McIlroyem. Ten skončil v Augustě čtvrtý se skore -12 a po skončení turnaje vysekl mladému Američanovi poklonu. "Jordan začal fantasticky a impozantně si náskok držel po celou dobu," chváli vítěze McIlroy.

Spieth byl už před začátkem turnaje považován za jednoho z favoritů na vítězství, to co  předvedl, však bylo neuvěřitelné. Za turnaj zahrál rekordních 28 birdie (jedna rána pod obtížnost jamky) a z turnaje si udělal vlastní exhibici. První kolo zahrál na 64 ran a po celou dobu si udržoval náskok minimálně tří úderů. "Tohle je nejúžasnější den v mém životě. Tenhle turnaj je v golfu nejvíc a je opravdu splněným snem ho vyhrát. To byl můj hlavní cíl," uvedl bezprostředně po skončení turnaje.

Za tento rok si tak vydělal bezmála 5 milionů dolarů a to je golfová sezona teprve na svém začátku. Na druhém místě skončil se skóre -14 Justion Rose z Anglie a Američan Phil Mickelson, který je trojnásobným držitelem zeleného saka.

 

Zdroj fotografie: http://m.ceskenoviny.cz/archiv/zpravy/spieth-ovladl-golfove-masters-a-oblekl-se-do-zeleneho-saka/1203889 

Zobrazeno 1276 krát
Naposledy upraveno: po., 13. duben 2015 22:10
Pro psaní komentářů se přihlaste