út., 26. únor 2019 22:05

Zemřel herec a dabér Jiří Pomeje

Jiří Pomeje ještě před onemocněním Jiří Pomeje ještě před onemocněním Zdroj: novinky.cz
Praha - V úterý 26. února ve věku 54 let zemřel známý český herec, producent a dabér Jiří Pomeje.

Jiří Pomeje podlehl rakovině. Tuto nemoc mu lékaři poprvé diagnostikovali v dubnu roku 2017. Nádor lékaři objevili na hlasivkách a po neúspěšném ozařování herec souhlasil s opreací, při které přišel o hlas a proto úplně poustil herectví a dabování.

Známý herec začal svojí kariéru v baletním vystoupení českobudějovického divadla, poté se rozhodl pro studium na DAMU a tuto školu v roce 1988 úspěšně absolvoval. Ten samý rok se objevil ve třech filmech: Čekání na Patrika, Dotyky a Vlastně se nic nestalo. Po hlavní roli Marka Paara ve snímku Muka obraznosti, který byl natočen na motivy románu Vladímíra Párala, se objevil ve filmech Jestříbí moudrost, Tichá bolest a Nahota na prodej. Objevil se ve dvou dílech filmové série Playgirls a jako fotbalový fanoušek se mihl i v seriálu Hospoda. Naposledy si zahrál ve Vánočním Kameňáku.

V roce 1992 založil vlastní produkční společnost, a právě proto se podílel na filmech Zděňka Trošky Princezna ze mlejna, Z pekla štěstí a prvních třech filmech série Kameňák. Poslední film, Andělská tvář, na němž se produkčně podílel neměl u diváků úspěch a Pomejeho přivedl ke krachu. Jako moderátor pro televizi Prima uváděl VIP Zprávy. 

Jeho hlasem ve filmech často mluví Jean-Claude Van Damm, Charlie Sheen, Sylvester Stallone nebo Arnold Schwarzeneger.

Jeho bývalou partnerkou je herečka Michaela Kuklová, se kterou měl i po rozvodu velmi dobrý vztah. V roce 2008 se oženil se zpěvačkou Ivetou Bartošovou, jejich manželství vydrželo pouze rok. Na začátku roku 2013 se oženil se svou přítelkyní Andreou Šťastnou, se kterou má dceru.

Zobrazeno 1678 krát
Naposledy upraveno: st., 27. únor 2019 17:01
Pro psaní komentářů se přihlaste