so., 23. březen 2024 14:35

Zemřela legenda Mohelnického dostavníku Pavel Aligátor Nenkovský

Zemřela legenda Mohelnického Dostavníku Pavel Aligátor Nenkovský Zemřela legenda Mohelnického Dostavníku Pavel Aligátor Nenkovský Zdroj: Pixabay
V sobotu 16. března ve svých nedožitých 73 letech do countryového nebe odešla legenda a zakladatel Mohelnického dostavníku Pavel Aligátor Nenkovský. Mohelnice truchlí a vzpomíná na doby Dostavníku.

O víkendu Mohelnicí otřásla smutná zpráva. Do countryového nebe ve svých nedožitých 73 letech odešel Pavel Aligátor Nenkovský. Tuto zprávu v sobotu 16. března potvrdilo město Mohelnice na sociálních sítích. Do lidských srdcí se tento muž zapsal jako countryová legenda a zakladatel místního Dostavníku. Ve čtvrtek 21. března se ve 13:00 konalo poslední rouzloučení v chrámu Páně sv. Tomáše Becketa v Mohelnici.

Upřímnou soustrast rodině i kamarádům vyjadřují desítky lidí, obyvatelé Mohelnice i kolegové z branže. „Pavle, Aligátore, děkuji za naše dlouholeté přátelství. Nikdy nezapomenu na naše první setkání v roce 1998 na Moravském vrabci, na tvou vstřícnost a mnoho úžasných ročníků Mohelnického dostavníku pod tvojí taktovkou. Děkuji, že jsem mohl být díky tobě u toho. Moc si mě naučil. Upřímnou soustrast rodině,“ zavzpomínal na Instagramu český zpěvák a hudebník Petr Bende. „Upřímnou soustrast rodině. Byl to super chlap a pro naši Mohelnici toho udělal hodně,“ uvedla pro Hanáckou Drbnu Hana Švubová z Mohelnice.

Pavel Aligátor Nenkovský byl zakladatelem a organizátorem festivalu Mohelnický dostavník. V lednu 2020 Pavel Nenkovský na svých stránkách oznámil, že po 45 letech a 44 ročnících Mohelnického dostavníku, definitivně končí. Mohelnický dostavník je jeden z nejstarších folkových a country festivalů v České republice. Festival každoročně navštěvovalo kolem 3000 lidí. Důvodem k ukončení byly především zdravotní problémy. „Bylo to asi nejhorší rozhodnutí v mém životě, budu mít 69 let, mrzí mě to nejvíce. Stále jsem o tom přemýšlel, jak to udělat, rozhodl jsem se ale po dohodě s nejbližšími. Měli obavu, že by mě to už položilo,“ vyjádřil se tenkrát k celému dění Nenkovský.

Zobrazeno 234 krát
Naposledy upraveno: ne., 24. březen 2024 22:02
Pro psaní komentářů se přihlaste