út., 1. prosinec 2015 11:48

Židlochovice se na den promění v peklo

Židlochovice - Město Židlochovice, za podpory starosty města Jana Vituly a rádia Krokodýl, pořádá v pátek 4. prosince Pochod pravých čertů. V 18:30 projde středem města přes 80 čertů až z Rakouska. Návštěvníci také můžou navštívit jarmark, který bude od dvou hodin na náměstí. Průvod navazuje na dvě události, které se v předešlých letech konaly na náměstí Svobody v Brně.

Čertovský pochod zorganizovala rodačka z Rakouska, Adele Steinbock. Město Židlochovice, které má okolo čtyř tisíc obyvatel, vybrala údajně kvůli tomu, že jí připomíná vesnice z Rakouska.

Do Židlochovic přijedou celkem tři skupiny čertů, které mají připravenou ohnivou show. Organizátoři se snaží zachovat české tradice, a tak se na začátku akce objeví Mikuláš společně s anděly. "V pátek naše město navštíví enormní počet lidí, přesto věřím, že se bude akce všem líbit. Sama se na místě zapojím do práce, protože jí rozhodně nebude málo," říká dcera starosty, Kristýna Vitulová. Kromě zmíněného čeká na příchozí i doprovodný program rádia Krokodýl.

Vstup na akci je zdarma. Jediné, co by mohlo dělat návštěvníkům problémy, je parkování. Na to by si měli, vzhledem k rozloze města, vyhradit časovou rezervu.

Zobrazeno 3548 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. únor 2024 22:59
Pro psaní komentářů se přihlaste