út., 5. listopad 2019 17:29

Zlatá slavice Lucie Bílá zavítá do Opavy

Lucie Bílá Lucie Bílá Zdroj: sedmicka.tyden.cz
Skladby jako Láska je láska, Trouba či Jsi můj pán zazní v opavském Kině Mír 7. listopadu za klavírního doprovodu Petra Maláska. Kromě těchto písní se zpěvačka chystá zazpívat i skladby z jejího nového alba Ta o mně, na kterém měl zásluhu český textař a zpěvák Marek Ztracený. Tento podvečerní recitál začne v 19 hodin.

Lucie Bílá se řadí mezi nejpopulárnější hudební interprety české scény. První zkušenosti bývalá švadlena, vlastním jménem Hana Zaňáková, získává jako členka metalových kapel Vitacit, Rock Automat a Arakain. Přestože se rozhodla vydat po sólové dráze, na heavy-metal nikdy nezanevřela. S kapelou Arakain vystupuje úspěšně dodnes.

Roku 1996 získává Lucie první místo v anketě Český slavík, na kterém se udržela dalších fenomenálních devět let. Poté následuje společné album s již zesnulým Karlem Gottem. Za její největší úspěch se považuje účinkování na Pražském jaru, neboť byla první zpěvačkou v historii, která to dokázala.

Zpěvačka přiznává, že prožívá jedno z nejšťastnějších období vůbec. Proto se po více než třech letech od vydání alba Hana rozhodla vydat již zmiňované album Ta o mně s úvodním singlem Protože.

Lístky můžete zakoupit v předprodeji Sluna Opava nebo online v síti https://www.ticketportal.cz/.

Zobrazeno 1314 krát
Naposledy upraveno: pá., 8. listopad 2019 13:40
Pro psaní komentářů se přihlaste