po., 24. duben 2023 14:04

Zrušený koncert Franka Oceana, fenomenální BLACKPINK a návrat Zendayi co by zpěvačky. To vše a mnoho dalšího přinesla letošní Coachella

Fanoušci na festivalu Coachella Fanoušci na festivalu Coachella Zdroj: Watchara Phomicinda, The Press-Enterprise/SCNG
O uplynulých dvou dubnových víkendech, konkrétně 14. až 16. dubna a 21. až 23. dubna, se v jinak pustém Coachella údolí v části Sonorské pouště u města Indio v Kalifornii uskutečnil jeden z největších hudebních festivalů na světě - Coachella. Na letošním ročníku vystoupilo více než sto padesát umělců z celého světa. Festival během dvou festivalových víkendů navštívilo dvě stě padesát tisíc návštěvníků, ne které čekal skvělý program a spousta překvapení. Ne všechna však byla pozitivní.

Hlavními hvězdami letošního ročníku byli portorikánský raper Bad Bunny, dívčí k-popová skupina BLACKPINK a americký zpěvák Frank Ocean. Bad Bunny se stal prvním španělsky zpívajícím umělcem, který kdy byl headlinerem festivalu. Během prvního víkendu se k němu na pódiu připojilo duo Jowell y Randy, rapeři Ňengo Flow, Jhayco a Post Malone. O druhém víkendu se sám raper připojil k vystoupení skupiny Gorilazz. Ani skupina BLACKPINK nezůstala pozadu a dívky se staly první k-pop skupinou, která byla jedním z headlinerů festivalu.

Skupina se postarala o skvělou show a od fanoušků sklidila obrovskou chválu. Pro Franka Oceana, to bylo první živé vystoupení od roku 2017, takže fanoušci měli velká očekávání. Ta se však bohužel nenaplnila a vystoupení bylo poměrně chaotické. Nejen, že zpěvák dorazil o téměř hodinu později, některé své písničky se rozhodl zpívat na playback, ale také stál až vzadu na pódiu, takže ve výhledu na něj často překáželi jeho tanečníci. Svou show navíc musel předčasně ukončit, kvůli zákazu vycházení, který byl dohodnut ve smlouvě mezi festivalem a městem Indio. Aby toho nebylo málo, zpěvák vystoupil pouze o prvním víkendu a své druhé vystoupení na festivalu zrušil. Frankův zástupce sdělil magazínu Variety, že je to z důvodu zraněné levé nohy. Headlinerem pro poslední den druhého festivalového víkendu se tak stala rocková skupina Blink-182, která sklidila od návštěvníků festivalu chválu.

Celý program letošního ročníku byl skutečně nabitý hvězdnými jmény. Vystoupila španělská zpěvačka Rosalía, která navštívila v roce 2019 i Českou republiku v rámci festivalu Colours of Ostrava. Dále například rocková skupina Blondie, britská zpěvačka Charlie XCX, již výše zmíněna virtuální skupina Gorillaz či hip hopové duo Suicideboys, které nedávno vystoupilo také v Praze. Anglický zpěvák Labrinth si k sobě na pódium přizval Zendayu, jednu z nejznámějších hereček současnosti. Společně zazpívali dvě písně ze seriálu Euphoria, na kterých spolupracovali. Pro nadanou Zendayu to bylo první živé koncertní vystoupení po více než sedmi letech. K Labrinthovi se na pódiu dále připojila zpěvačka Sia. O skvělou show se postaral také britský zpěvák YUNGBLUD, americká zpěvačka Ashnikko nebo nigerijský zpěvák Burna Boy, na kterého se můžou těšit také návštěvníci letošních Colours of Ostrava, neboť právě tento zpěvák je jedním z headlinerů festivalu.

Festival je občas přezdíván jako „Infuencerská olympiáda”. Ačkoliv jde především o hudební festival, hudba mnohdy stojí až na druhém místě. Influenceři a celebrity se někdy festivalu účastní jenom z důvodu, aby mohli říct, že zde byli, ukázali své outfity a sdíleli fotky na svém Instagramu. Určitě to však není případ všech. Mezi celebrity, které se letošního ročníku zúčastnili, patří zpěvák Justin Bieber a jeho manželka Hailey Bieberová, herečka Kate Hudsonová, zpěvačka Bebe Rexha, britský pilot Formule 1 Lewis Hamilton nebo zpěvák John Legend. Své partnery přišly podpořit Kendall Jennerová a Kourtney Kardashianová Barkerová. Také tiktoková scéna zde měla své zástupce. Mezi nimi například Charlie D’Ameliová, Landon Barker, Noah Beck, Madeleine Whiteová nebo Meredith Duxburyová.

Festival se koná již od roku 1999. Za tu dobu se jej zúčastnily hvězdy jako zpěvák Paul McCartney, rocková skupina AC/DC, raper Eminem, zpěvačka Beyoncé, hudební uskupení DJů Swedish House Mafia a mnoho dalších. Festival je žánrově velmi pestrý, takže každý návštěvník si zde najde to, co se mu líbí.

Zobrazeno 429 krát
Naposledy upraveno: út., 25. duben 2023 22:20
Pro psaní komentářů se přihlaste