Hned při vchodu vás ovane vůně čokolády, až se sliny seběhnou. V prostorné místnosti stojí stolky se židlemi a pár pohodlných pohovek. Nejdůležitější místo však naleznete u pultu. Tam vás čeká nejtěžší úkol. Za dlouhou prosklenou výlohou je více jak osmdesát druhů čokoládových pralinek, přes sedmdesát druhů dutých figurek, čokoládová lízatka a filigrány. Domovská firma Carletti si míchá náplně do pralinek převážně podle vlastních receptur, ale jsou zde i staré francouzské a belgické recepty.
Další místní specialitou je horká čokoláda. Její výběr není o nic jednodušší. Tolik ingrediencí, které se dají s čokoládou zkombinovat, jsem snad ještě nikde neviděla. Proto se sem několikrát ročně vracím, abych postupně ochutnala všechny druhy a speciality. Mimo klasické přídavné ingredience jako je kokos, oříšky, kakao, karamel, alkohol a další zde neváhájí popustit uzdu fantazii tvořením ruzných směsí a kombinací. Velkou originalitou je například horká čokoláda s povidly a medem. Za tu si ovšem už trochu připlatíte.
I ten, kdo čokoládě moc neholduje, nemusí zůstat venku a ani neodejde s prázdnou. Tento podnik nenabízí jen již zmíněnou čokoládu, zmrzlinu či poháry. Na své si příjdou i milovníci kávy. Zde si můžou vybrat z široké škály nabídky Vero Caffé.
Pro svou oblibu je toto místo nicméně stále plné lidí a o víkendu to platí několikanásobně. Každý návštěvník si chce zpříjemnit krásný pobyt v zámeckém parku nějakou tou sladkou tečkou. Zvláště, když na samém jejím začátku či konci, jak chcete, čeká možnost čokoládového ráje. Proto je vhodnější pro návštěvu volit všední den. Otevřeno mají od pondělí do něděle včetně státních svátků od 9 do 17 hodin. Chocolaterii Chapeau se daří natolik, že má již pár poboček mimo Vizovice. Pokud se vám do Vizovic nechce, pobočky této firmy naleznete i v Luhačovicích, Kroměříži, Lutoníně, Buchlovicích a v ZOO Lešné Zlín.