út., 1. prosinec 2020 15:26

Adventní koncerty České televize oslaví třicáté výročí mimořádným koncertem

advent advent Zdroj: zdroj : pixabay.com
Již 30 let pořádá Česká televize oblíbenou sbírku Adventní koncerty, která čtyřmi kulturními večery, probíhajícími v adventní neděle, každoročně pomáhá potřebným. Letošní jubilejní výročí oslaví doplněním o pátý koncert, jehož výtěžek pomůže neúplným rodinám.

I letos se diváci mohou těšit na moderátorskou dvojici Ester Janečkovou a Jana Potměšila. Toto oblíbené duo je s koncerty, které již 3o let pomáhají, tradičně spjaté. Adventní koncerty patří k  nejstarším, dobročinným sbírkám v České republice a každoročně pomáhají vybraným organizacím.  I v letošním roce půjdou výdělky na dobrou věc, pomáhat budou lidem s mentálním i tělesním postižením. Podpoří mateřskou a základní školu pro děti s kombinovaným postižením. Výtěžek poputuje i na výcvik asistenčních psů. Jednotlivé neziskové organizace mají také své patrony, kterými jsou Jitka Čvančarová, Leona Machálková, Jakub Bažant a Václav Hudeček.

V tomto roce se bohužel populární vánoční akce musí obejít bez diváků, kteří je ale mohou sledovat v pohodlí domova u televizních obrazovek. První koncert se rozezněl v Tereziánském sále Břevnovského kláštera minulou neděli. Další budou následovat až do poslední adventní neděle. Letos také zcela mimořádně oslaví Česká televize 30. výročí pátým koncertem, který v sobotu 19. prosince rozezní baziliku Nanebevzetí Panny Marie. Díky němu mohou diváci pomoc samoživitelům, kteří kvůli současné situaci mají velké problémy.

Za svoji třicetiletou existenci pomohla sbírka Adventní koncerty bezmála 120 neziskovým organizacím a přispěla 217 milionů korun. Přispět organizacím lze pomocí call centra během vysílaní, dárcovskou sms nebo online.  

Zobrazeno 962 krát
Naposledy upraveno: so., 5. prosinec 2020 15:05
Pro psaní komentářů se přihlaste