pá., 30. březen 2018 13:40

Apple představil nový, doposud nejlevnější Ipad

Nový Apple Ipad Nový Apple Ipad Zdroj: www.gadgets.ndtv.com/
Společnost Apple představila nejnovější kousek z jejich dílny a to konkrétně nový Ipad. Tato novinka bude zároveň nejlevnější tablet v nabídce. Jeho prodejní ceny totiž startují už na 8 990 korun. Ipad má navíc podporu stylusu Apple pencil.

Hlavním tahem společnosti Apple pro přilákání co nejvíce nových zákazníků byla už od samého začátku cena. Již při představení nového produktu bylo jasné, že prodejní cena bude v porovnání s ostatními modely společnosti Apple o poznání nižší. Což se potvrdilo. Dokonce se ukázalo, že jde zatím o vůbec nejlevnější Ipad. U 9,7 palcového tabletu se cena pohybuje okolo necelých devíti tisíc. Menší Ipad Mini lze přitom koupit za necelých jedenáct tisíc a naopak nejvýkonnější Ipad Pro je možné si pořídit za částku okolo dvaceti tisíc korun. Nový model je tak o dva tisíce korun levnější než ten loňský. Novinka navíc přidává některé softwarové vychytávky a podporu pera Apple Pencil.

Společnost s novým tabletem cílí především na školskou sféru. Nový iPad se totiž vyrovná počítačům. Kromě vylepšení o podporu Apple Pencil, díky které je tablet všestrannější než papír, tablet nabízí nově i skenování dokumentů. To je možné díky již tradičním dvěma fotoaparátům, které jsou nyní ještě lepší. Zároveň si poradí s rozšířenou realitou. Díky této technologii dokáže tablet začlenit virtuální objekty do reálného světa. Uplatnění by tato technologie měla najít opět především ve školách, a to při nejrůznějších vědeckých projektech.

Srdcem tabletu je procesor A10 Fusion s 64bitovou architekturou, jehož nedílnou součástí je koprocesor M10. Ten by měl podávat dostatek výkonu prakticky za jakýchkoliv okolností, a to i v případě spuštění více náročných aplikací najednou. Vše samozřejmě běží pod operačním systémem iOS 11.

 

Zobrazeno 2127 krát
Naposledy upraveno: pá., 30. březen 2018 20:38
Pro psaní komentářů se přihlaste