pá., 2. prosinec 2016 10:53

Babiš zmizel z jaroměřického betléma

Socha krále s nápadnou podobou ministra financí Andreje Babiše Socha krále s nápadnou podobou ministra financí Andreje Babiše Zdroj: Miroslav Mareš
Jaroměřice nad Rokytnou - Vánoční atmosféru v Jaroměřicích nad Rokytnou letos okořenila netradiční socha v betlému na náměstí Míru. Jeden z králů, kteří přišli přivítat malého Ježíška, měl až nápadnou podobu ministra financí Andreje Babiše. Mezi občany vyvolala socha překvapení.

Tradičně jsou v betlémech k vidění postavy Ježíška, Marie a  Josefa. Nachybí ani sochy tří králů a anděla vznášejícího se nad Ježíškem. Zastoupení v betlémech mají i různá zvířata. Tradiční ovšem není, když jedna z postav má podobu politika. 

Na poněkud netradiční sochu poprvé upozornil novinář Miroslav Mareš z webové stránky zaměřující se na regionální témata Občasník.eu. Právě jemu se podařilo pořídit pravděpodobně poslední fotografie "jezdnoho z králů, Babiše". Pro větší autenticitu sochu doplnil i oblek s kravatou. Nechyběla ale ani koruna na hlavě. A co si o celé záležitosti myslí místní? "Socha Babiše v betlému? Považuji to za povedený žert, nemyslím si ale, že setrvání sochy v betlémě by bylo správné. Aspoň o Vánocích bychom si neměli kazit náladu současnou diskutabilní politickou situací," sdělila obyvatelka města Jaroměřic nad Rokytnou Jana Cejpková.

Koho postava překvapila a chtěl by ji vidět na vlastní oči má ale smůlu. Místní radnice nechala sochu z betléma odstranit. „Mnoho lidí si stěžovalo, že to do betlému nepatří,“ řekl starosta Jaroměřic nad Rokytnou Jaroslav Soukup.

Zobrazeno 3425 krát
Naposledy upraveno: pá., 2. prosinec 2016 20:15
Pro psaní komentářů se přihlaste