út., 31. říjen 2023 22:18

Breaking Benjamin se pomalu, ale jistě dopracovávají k novému albu

Breaking Benjamin Breaking Benjamin Zdroj: Breaking Benjamin (Official Site)
Už je to pět let, co americká post-grunge skupina Breaking Benjamin vydala nové plnohodnotné album. Skupina o nové desce dlouho nemluvila. Členové skupiny se následně postupně začali svěřovat, že na nové hudbě pracují už dlouho. Dokonce v červenci došlo i na oznámení, že nová deska by měla vyjít nejpozději do roka. O novém albu v současnosti skupina otevřeně mluví, ale ještě se čeká na oficiální oznámení.

Už velmi dlouhou dobu se na internetu diskutuje o tom, že americká post-grunge skupina Breaking Benjamin pracuje na novém albu. Fanoušci se shodují, že už nastal nejvyšší čas, jelikož od vydání poslední plnohodnotné desky Ember uběhlo celých pět let. Skupina nás v mezičase obdarovala ještě akustickým albem Aurora, ale to se nedá považovat za nové album, jelikož šlo jen o předělávku starých, již vydaných písní do akustického znění spolu s jednou novou skladbou.

Skupina se ke spekulacím o novém albu zpočátku příliš nevyjadřovala. Pouze sem tam naznačila, že pracuje na novém materiálu. „Pracujeme na nové hudbě. Tvoříme už nějakou dobu. A ať už jsme byli schopni něco nahrát nebo ne, tvoříme už zhruba rok,“ řekl kytarista skupiny Jasen Rauch pro rozhlasovou stanici WGRD.

Skupina se také nechala slyšet, že se v nové hudbě nevyhýbá ani různému experimentování. „Nastavili jsme si laťku docela vysoko, když se bavíme o posouvání se kupředu. Zkoušeli jsme nové věci, něco jsme vyřadili, několikrát jsme začali znovu a dostáváme se do bodu, kdy jsme dost spokojení,“ pokračoval Rauch.

V červenci zpěvák skupiny Benjamin Burnley přidal na svůj profil na Instagramu fotku mikrofonu ve studiu, což podle mnohých naznačovalo, že se skupina ve svém kreativním procesu dostala až k nahrávání vokálů. Právě ty se v běžném nahrávacím procesu alba dělají až naposled, když už je instrumentální část desky hotová. Objevily se spekulace, že se zpěvák skupiny pravděpodobně zejména emotikonem opičky, která se drží za ústa, v popisku fotky snažil naznačit, že skupina už velmi postoupila, ale zatím nemůže nic vypouštět veřejně.

Na konci července se pak druhý kytarista skupiny Keith Wallen v interview svěřil, že doufá, že do roka by skupina mohla vydat novou hudbu. „Je to bezpečná odpověď. Mohl bych říct měsíc, mohl bych říct dva měsíce, ale říkám rok, jen protože to už tak trvalo dlouho,“ řekl Wallen.

Na konci září se pak Ben Burnley s Jasenem Rauchem objevili v interview rozhlasové stanice The Point, kde prozradili, že na nové hudbě pracovali už dříve, jenomže jim tehdy tvorbu přerušila pandemie. Momentálně mají tedy velké množství nahraných skladeb, starších i nových, ze kterých postupně vybírají ty, které se jim líbí nejvíce. „Myslím si, že až tohle album vydáme, vrátíme se do zajetých kolejí, kdy další deska vyjde po dvou letech,“ dodal k celé situaci Burnley.

Na oficiální oznámení alba, kdy se dozvíme celý název a snad i něco bližšího, se tedy zatím stále čeká. Členové skupiny už však o nové desce veřejně mluví, což znamená, že fanoušci už snad nebudou muset moc dlouho čekat.

Zobrazeno 355 krát
Naposledy upraveno: st., 1. listopad 2023 10:05
Pro psaní komentářů se přihlaste