so., 16. duben 2016 17:15

Fed Cup: České tenistky hrají se Švýcarkami 1:1 na zápasy

Lucerno, Švýcarsko – V sobotních semifinálových utkáních ve Fed Cupu se nedařilo jedničkám obou týmů. V prvním zápase překvapivě porazila Barbora Záhlavová-Strýcová světovou sedmnáctku Bacsinszkou, Karolína Plíšková naopak s Golubicovou prohrála a druhý bod do šatny nepřinesla. O vítězství se obhájkyně titulu poperou v neděli od 12 hodin.

Do prvního zápasu nastoupila Barbora Záhlavová-Strýcová proti šestadvacetileté Timee Bacsinszké. V celém utkání dominovala česká hráčka, která hned v úvodu sebrala Švýcarce servis a vyhrála první set v poměru 6:0. První game zápasu získala Bacsinszká až po 48 minutách a snížila tak stav druhého setu na 3:1. Rodačka z Plzně ale nezaváhala a celé utkání nakonec vyhrála v poměru 6:0, 6:2. „Na kurtě to nebylo tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Ale co na to říct, byl to můj nejlepší zápas v singlu ve Fed Cupu. Jsem ráda, že jsem ten bod do šatny přinesla,“ řekla bezprostředně po zápase v rozhovoru pro Českou televizi Barbora Záhlavová-Strýcová.

Vyrovnanější zápas mezi sebou odehrály Karolína Plíšková a Viktorija Golubicová. K prvnímu breakbolu došlo až po 20 minutách zápasu, když si Češka vynutila na bránící švýcarské tenistce chybu. Za stavu 5:3 vzala Plíšková soupeřce game podruhé, break následně potvrdila a ujala se vedení 1:0 na sety. České tenistce se dařilo i v úvodu setu druhého, když proti Golubicové vedla 4:2. Švýcarka ale dokázala srovnat stav na 4:4. Následně se jí podařilo vzít Plíškové podání, vyhrála i svůj servis a vývoj setu tak otočila ze stavu 4:2 na 4:6. A Golubicová opanovala i ve třetím setu. Několikrát brejkla českou tenistku a za stavu 3:5 podávala na vítězství. Češce se sice v zápase podařilo udržet, když snížila stav na 4:5, v následujícím gamu ale udělala několik chyb a utkání prohrála v poměru 6:3, 4:6, 4:6.

V neděli ve 12 hodin nastoupí na kurt Karolína Plíšková a Timea Bacsinszky, ve druhém zápase se představí Barbora Záhlavová-Strýcová a Viktorija Golubicová. Do případné čtyřhry nominoval kapitán Petr Pála Denisu Allertovou s Lucií Hradeckou, Švýcaři pak Timeu Bacsinszky a Martinu Hingisovou, hráčku československého původu.

Češky hrají ve švýcarském Lucernu bez tradičních opor Petry Kvitové a Lucie Šafářové, kterým se v úvodu sezóny nedaří. I přes jejich absenci jsou ale české tenistky mírnými favoritkami. Švýcarky se totiž musejí obejít bez světové desítky Belindy Bencicové a všechny zápasy odehrají neobvykle ve tříčlenné sestavě.

Zobrazeno 1849 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:29
Pro psaní komentářů se přihlaste