čt., 3. květen 2018 15:11

Český reprezentační gólman Pavel Francouz si splnil svůj sen

Pavel Francouz v Čeljabinsku Pavel Francouz v Čeljabinsku Zdroj: khl.ru
-          Praha – Pavel Francouz stihl vyřešit pokračování své kariéry ještě před odletem na světový šampionát do Dánska. Na rok se upsal Coloradu Avalanche a splnil si tak svůj sen o angažmá v NHL.

-         O českého brankáře se strhl velký zájem už po letošních olympijských hrách, kde odchytal všechna utkání naší reprezentace. Mezi nejvážnější zájemce o služby Francouze se řadil také ruský Petrohrad, který mu nabízel pohádkový plat. Jenže peníze šly bokem. „Před penězi upřednostnil svůj klukovský sen, chce zabojovat o NHL. Klobouk dolů před ním, protože finančně byl Petrohrad úplně někde jinde,“ uvedl pro server isport.cz hráčův agent Robert Spálenka. O přestupu do zámoří mluvil sám Francouz už dávno. „Mým snem je zkusit to na západě,“ svěřil se už začátkem roku webu hokejzurnal.cz. A tak si Francouz vybral tým Colorado Avalanche, kde bude o místo v brance bojovat se dvěma Kanaďany - Hammondem a Bernierem. O své místo v brance bude muset tvrdě zápasit. Za coloradské „Laviny“ už dříve nastupovalo několik českých hráčů, z nichž vyčnívá Milan Hejduk, který se stal místní legendou a jeho dres byl letos v coloradské Pepsi Center slavnostně vyvěšen ke stropu.

-         Pavel Francouz poslední tři roky chytal v KHL za Traktor Čeljabinsk. Do širšího povědomí se dostal svými skvělými výkony v dresu Litvínova, za který nastupoval mezi lety 2012-2015. Odtud se poprvé dostal také do české reprezentace. Na první medaili v reprezentačním dresu však stále čeká. Nejblíže jí byl právě letos na olympijských hrách v Pchjongčchangu, kde český tým v souboji o bronz nestačil na Kanadu. 

Zobrazeno 2268 krát
Naposledy upraveno: út., 29. květen 2018 09:00
Pro psaní komentářů se přihlaste