so., 5. květen 2018 11:55

Čeští tenisté si letos zahrají o návrat do světové skupiny Davis Cupu v Budapešti

Jiří Veselý Jiří Veselý Zdroj: Pavel Sonnek / Deník
Maďarsko – Zápas mezi Českem a Maďarskem o postup do světové skupiny Davisova poháru se bude v pátek a o víkendu 14. až 16. září hrát v maďarském hlavním městě Budapešti.

Čeští tenisté už v posledních letech pravidelně nepostupují do závěrečných bojů nejslavnější týmové soutěže, tak jako tomu bylo několik let zpátky. Tým, za který už nenastupuje česká jednička Tomáš Berdych, dokonce v loni a letos paběrkuje na rozhraní světové a evropsko-africké skupiny Davis Cupu. Tento rok tým pod vedením trenéra Navrátila bojuje o návrat do světové skupiny. Ve 2. kole evropsko-africké zóny turnaje si Češi letos poradili s Izraelem a v září je čeká boj o návrat zpátky mezi elitu proti Maďarsku. Pořadatelé tento týden oznámili, že dějištěm zápasu bude Budapešť a povrchem antuka. A s tím nemají čeští hráči žádný problém. „Pokud zvolí antuku, budu rád. Pro nás to bude lepší,“ řekl už po úspěchu proti Izraeli Jiří Veselý.

V českém týmu by neměl scházet právě Jiří Veselý (84. na světě) a Adam Pavlásek (223. na světě). Za Maďarsko nejspíš nastoupí Martón Fucsovic, maďarský hráč číslo jedna, který se aktuálně nachází na jednašedesátém místě světového žebříčku a Attila Balasz, který se pohybuje ve druhé stovce žebříčku ATP. Konečnou nominaci se však dozvíme až těsně před utkáním, které se odehraje v polovině září.

Zobrazeno 1975 krát
Naposledy upraveno: st., 27. červen 2018 13:11
Pro psaní komentářů se přihlaste