ne., 19. únor 2023 14:57

„Děti imigrantů a teď všude jsme,“ Sheen s Calinem ovládli českou hudební scénu

Calin a Viktor Sheen Calin a Viktor Sheen Zdroj: Instagram Calina (@calinpan)
Boří své vlastní rekordy a překračují hranice českého rapového rybníčku. „Tady už nejsou rapstars. Všichni, co dělají rap na nějaké úrovni a jsou poslouchaní, jsou už popstars,“ popisuje Calin Panfili. Ikonické tváře českého rapu se spojily a společně vydaly nové album Roadtrip.

Z ničeho nic se na českých sítích v pátek 3. února objevilo album Viktora Sheena a Calina. I když nebylo nic fanouškům oznamováno dopředu, hned začaly písničky figurovat na předních příčkách všech hudebních streamovacích platforem a trhat rekordy. Všech dvanáct písní z alba se dostalo do top patnácti nejposlouchanějších v naší republice.

Dva čeští interpreti, kteří však nemají české kořeny, se ale neobjevili pouze na tuzemských žebříčcích. Jako první v historii u nás se jejich společná práce dostala do Top albums debut global na Spotify. Obsadili dokonce druhé místo a tím způsobili rozruch i v New Yorku. „Žádná česko-slovenská nahrávka se v globální hitparádě Spotify dosud neobjevila. Pozdvižení z toho bylo až v newyorkské centrále Warner Music,“ komentuje situaci Libor Lisý z české pobočky vydavatelství.

Kromě alba ohlásili také společný koncert v O2 areně v půlce října tohoto roku. Není se asi čemu divit, že v tuto chvíli je prodáno skoro 75 % všech dostupných lístků. Na české hudební scéně patří tato dvojice nyní mezi nejoblíbenější u mladé generace. Čas ukáže, jestli se jedná o dlouhodobý trend a nebo tak rychle, jak album dokázalo pozornost získat, ji dokáže i ztratit.  

Zobrazeno 944 krát
Naposledy upraveno: ne., 19. únor 2023 19:19
Pro psaní komentářů se přihlaste