po., 7. říjen 2019 19:36

Djokovič kraloval v Tokiu

Radující se srbský tenista Radující se srbský tenista Zdroj: Koji Sasahara/AP
Tokio – Novak Djokovič potvrdil pozici světové tenisové jedničky. Při svém prvním startu na turnaji ATP 500 v Tokiu vystoupal až na ten nejvyšší stupínek, když v nedělním finále porazil Australa Johna Millmana 2:0 na sety.

Srbský tenista se do tenisového kolotoče vrátil po měsíční pauze zaviněné přetrvávajícími bolestmi ramene. A hned svůj první start proměnil v titul, celkově už 76. Djokovič byl od samotného začátku horkým kandidátem na vítěze, jelikož jako jediný v turnaji zastupoval přední světovou desítku. Z nejlepší dvacítky pak Srba doplnili další dva tenisté.

Zisk titulu bez ztráty setu

Ve své cestě za titulem Djokovič postupně porazil Australana Popyrina, domácího Soedu, reprezentanta země galského kohouta Pouilleho, Belgičana Goffina a v samotném finále Australana Johna Millmana. Všechny zápasy přitom Djokovič ovládl ve dvou setech.

Srbský tenista letos absolvoval už páté finále, ve kterém si zároveň dokráčel pro čtvrtý titul tenisové sezóny. Djokovič finále opanoval jasným poměrem 6-2 a 6-3, přičemž svému protivníkovi nenabídl jediný brejkbol. Millman navíc při podání Srba uhrál pouhých 11 míčků, což na skvěle hrajícího Djokoviče nestačilo.

„Byl to pro mě fantastický týden z každého pohledu. Skvěle jsem se cítil na kurtu i mimo něj, Japonci mě velmi vřele přivítali. Udělali mi tu domácí prostředí. Neztratil jsem ani set, hrál jsem opravdu dobře, skvěle jsem podával,“ zhodnotil Djokovič bezprostředně v areálu své výkony.

Oba tenisté se ihned po finále přesunuli do Číny, kde je bude čekat šanghajské Masters 1000.

Zobrazeno 892 krát
Naposledy upraveno: út., 15. říjen 2019 18:09
Pro psaní komentářů se přihlaste