st., 16. listopad 2022 22:56

Do zoo za dvacet korun. Zoologická zahrada Zlín poděkovala návštěvníkům za dlouholetou přízeň

Zátoka rejnoků, kde mohou návštěvníci pohladit či nakrmit rejnoky, patří k nejoblíbenějším expozicím Zoo Zlín. Zátoka rejnoků, kde mohou návštěvníci pohladit či nakrmit rejnoky, patří k nejoblíbenějším expozicím Zoo Zlín. Zdroj: Roman Hanák
V letošním roce uvítala Zoo Zlín historicky nejvyšší počet návštěvníků. Jako poděkování za úspěšnou sezónu a dlouhodobou podporu si její vedení připravilo speciální vstupné. V týdnu od 7. do 13. listopadu se mohli obyvatelé Zlínského kraje projít jejím areálem za symbolických 20 korun.

V týž roce, kdy město Zlín oslavuje 700. výročí své první písemné zmínky, zaznamenala zdejší zoologická zahrada vůbec nejúspěšnější návštěvní sezónu. Od ledna 2022 ji navštívilo rekordních 700 tisíc osob. Při této příležitosti se vedení zoo rozhodlo poděkovat místním za dlouholetou podporu a přízeň a zorganizovalo speciální týden, v němž měli všichni lidé s trvalým bydlištěm ve Zlínském kraji vstup do zahrady za pouhých 20 korun. „Zlíňáci a lidé ze Zlínského kraje při nás vždy stáli. Ve všech prováděných průzkumech pokaždé tvořili největší podíl na celkové návštěvnosti zoo. Často nám také píší, jak jsou na naši zoo pyšni, jak rádi a hlavně pravidelně k nám chodí,“ objasnil ředitel Zoo Zlín Roman Horský.

Cenově zvýhodněné vstupné přilákalo do zoologické zahrady zástupy lidí. Mezi nimi také mladou rodinu z Kroměříže, která si na procházku po zlínské zoo vyjela už podruhé v týdnu. „Zdejší zoo máme rádi a když jsme zjistili, že se tady chystá taková akce, s návštěvou jsme ani chvíli neváhali,“ sdělila paní a doplnila, že největší dojem na ni udělala letos nově otevřená expozice jaguárů. „Neustále se zde něco děje, přistavuje, zkrášluje a různě mění. Člověk se sem může dokola vracet a vždycky vidí něco nového,“ přidal se také její manžel a rozhovor uzavřel konstatováním, že Zoo Zlín je pro ně favoritem mezi českými zoologickými zahradami.

Jaguar Trek (autor: Roman Hanák)Foto: Roman Hanák

„Já jsem místní, bydlím asi 300 metrů od vstupní brány. Na návštěvu sem chodíme minimálně třikrát do roka. Je to vždycky moc příjemná procházka,“ prozradil další z návštěvníků, postarší pán. Zlevněné vstupné považuje za hezkou pozornost, vzápětí ale dodává, že za návštěvu zoologické zahrady, v níž je o zvířata očividně dobře postaráno, si klidně i připlatí.

Zlínská zoo patří k nejnavštěvovanějším zoologickým zahradám v České republice. Je domovem pro více než 1600 zvířat. Expozice čítá přes 200 druhů živočichů rozčleněných podle světadílů, které obývají. Zahrada se pyšní také výjimečně bohatou botanickou sbírkou, počet rostlin a bylin rostoucích v jejím areálu sahá hluboko nad hranici tisíce. Součástí zoologické zahrady je rovněž zámek Lešná vybudovaný rakouským hraběcím rodem Seilernů na počátku 19. století. 

Zobrazeno 523 krát
Naposledy upraveno: čt., 17. listopad 2022 09:55
Pro psaní komentářů se přihlaste