so., 11. duben 2020 19:03

Doprava v Ústeckém kraji jezdí stále v omezeném režimu

Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Zdroj: Matěj Vrba
Ústecký kraj - Už čtvrtým týdnem jezdí cestující integrovanými linkami zadarmo. Doprava Ústeckého kraje (DÚK) totiž z hygienických důvodů zakázala prodej jízdenek u řidičů. Většina linek jezdí pouze v prázdninovém režimu.

 

 Po vyhlášení nouzového stavu v Česku se společnost Arriva rozhodla zakázat prodej jízdenek u řidiče. Tyto kroky následoval i celý integrovaný systém. Lidé se tak svezou všemi integrovanými prostředky zdarma.

Dveře u řidiče se neotevřou

Cestující, kteří využívají spoje DÚK musí nastupovat pouze zadními dveřmi. Aby se zamezilo kontaktu řidiče a cestujících, je prostor u řidiče uzavřen úplně. Ve vlacích, které DÚK objednala neprobíhá kontrola jízdenek. „Ve všech dopravních prostředcích Dopravy Ústeckého kraje jsme zamezili nástupu předními dveřmi, abychom co nejvíce ochránili řidiče vozů. Co se týče jízdenek, už není možné si je zakoupit u řidičů ani u průvodčích a uzavřeli jsme i prodejní místa, abychom co nejvíce omezili osobní kontakt mezi lidmi,“ sdělil pro iDnes náměstek hejtmana Jaroslav Komínek.

Linky jezdí jako o školních prázdninách

Několik dopravců muselo na neurčito upravit jízdní řády svých linek. Omezení se týká hlavně nočních, školních a posilových spojů. Ty nevyjedou. Všechny autobusové linky DÚK navíc jezdí v prázdninovém režimu. Linka z Rybniště do Liberce jezdí podle výlukového jízdního řádu. Kraj musel také přistoupit na zrušení všech přeshraničních spojů. Například na Teplicku je omezen provoz linky Teplice-Altenberg-Drážďany. Ta nyní končí přímo u celní kontroly na Českém Cínovci. Přerušené nejsou jen pravidelné spoje. Kraj do odvolání přerušil provoz všech turistických vlakových a autobusových linek T. Omezení se dotklo i lodních linek v kraji.

Zobrazeno 1300 krát
Naposledy upraveno: ne., 12. duben 2020 17:41
Pro psaní komentářů se přihlaste