st., 12. březen 2014 22:25

Expediční kamera letos nabídne pouště i jeskyně

Adrenalin, příroda, zážitky. To jsou hesla charakterizující letošní filmový festival Expediční kamera, který během necelých dvou měsíců proputuje více jak dvěma stovkami měst České a Slovenské republiky. Olomoucké fanoušky dobrodružství a extrémních sportů čeká čtyřhodinové pásmo snímků již 27. března od 18 hodin v prostorách U-klubu.

Letošní pátý ročník festivalu opět nabídne pásmo těch nejúspěšnějších českých i zahraničních outdoorových snímků z mezinárodních filmových festivalů a divákům tam nabídne další porci napětí, adrenalinu a dobrodružství. „V Olomouci se jedná už o 3. ročník festivalu a v olomouckém U-klubu se koná již pravidelně. Za tuto dobu si festival získal návštěvnost pohybující se někde mezi 150 – 200 lidmi. V některých městech jsou do programu zařazeny i doprovodné přednášky. Ta u nás zřejmě nebude, ale bude puštěn bonusový film,“ uvedl olomoucký pořadatel Rosťa Navrátil.


Tradičně nebude chybět ani hlasování o nejlepší snímek a soutěž o hodnotné ceny. Přímo na festivalu budou návštěvníci moci vyhrát například slevové poukazy od internetového obchodu VODA HORY, slevový poukaz od CK Alpina nebo výrobky od firmy TILAK. Hlasovací lístky budou dále postoupeny do celostátního losování, ve kterém se bude losovat například o nafukovací člun, outdoorové oblečení, stan a další zajímavé věci.


Z nabídky filmů, na které se návštěvníci mohou těšit, jsou to například Tatry bez limitov, snímek o expedici o hledání tradiční civilizace – Pygmejové, děti džungle, šestnácetkilometrová expedice přes písečnou poušť ve snímku The Empty Quarter, nebo na jízdu jeskyněmi na jednokolce ve filmu Cave Unicycling.


Vstupné na festival je 80 Kč v předprodeji, na místě pak o dvacet korun více.

Zobrazeno 1952 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:46
Pro psaní komentářů se přihlaste