so., 2. listopad 2019 11:42

Finále Mistrovství světa v ragby 2019 vyhrála Jihoafrická republika nad Anglií 35:12

Handrè Pollard (kopáč) v akci Handrè Pollard (kopáč) v akci Zdroj: ČTK/AP
Yokohama – Po téměř dvouměsíčním soupeření mezi světovými ragbyovými týmy se dnes odehrál finálový zápas mezi dvěma nejlepšími z nich, Anglií a Jihoafrické republice se závěrečným skóre 12:35.

Ragbyová show, která se odehrávala od 20. září do 2. listopadu v Japonsku, coby první asijské hostující zemi, zakončila své představení na Mezinarodním stadionu v Yokahamě.

Na hřišti se proti sobě postavily týmy Anglie, patřící mezi největší favority Mistrovství, a Jihoafričané, zprvu považovaní za outsidery, ze kterých se ovšem po vítězství nad Novým Zélandem ve skupině stali pro Anglii rovnocení soupeři.

V prvním poločase byly snahy o pětku obou týmů vyrovnané, ovšem skóre nabíhalo na každé straně za pomocí trestných kopů – Owen Farrel kopl dvě branky za Anglii a Handrè Pollardovi se naskytla šance kopnout čtyři branky za JAR, kterou si nenechal ujít. Bojovnost a obětavost hráčů si vyžádaly své oběti ve 22. minutě, kdy se v důsledku zranění střídali dva hráči jihoafrické republiky Lood de Jager a Bongi Mbonambi. Po první polovině zápasu hráči opouštěli zeleň se skórem 6:12 pro JAR. 

Začátek druhého poločasu byl hojný zejména na mlýny, ve kterých převládala převážně JAR. Série chyb z obou stran se odrazila ve skórovém zrcadle, které rostlo jen díky trestným kopům. Pravděpodobně rozhodujícím okamžikem byla uznaná pětka Makazole Mapimpiho a následná branka po položení od Owena Farrela, které otřásly skórem v podobě 12:25 pro JAR. V 73. minutě druhého poločasu rozhodl o finálovém zápase Cheslin Kolbe svou fenomenalní kličkou a následným položením poslední vítězné pětky Mistrovství světa v ragby 2019.  

Zobrazeno 1312 krát
Naposledy upraveno: ne., 3. listopad 2019 22:27
Pro psaní komentářů se přihlaste