so., 11. březen 2017 22:33

Fotbalová bitva o Zlínský kraj nepoznala vítěze

FC Fastav Zlín vs. 1. FC Slovácko FC Fastav Zlín vs. 1. FC Slovácko Zdroj: fcfastavzlin.cz
Zlín - Dvacáté kolo první fotbalové ligy nabídlo mimojiné zápas dvou moravských týmů FC Fastav Zlín a 1. FC Slovácko. Z moravského derby nevyšel ani jeden tým vítězně. Zlín, který už šest kol po sobě nezískal tři body, již od úvodu zápasu prohrával, ale těsně před koncem prvního poločasu skóre srovnal. Zlínský tým, hájící čtvrté místo ligové tabulky, tak může ztratit svoji pozici.  Naopak Slovácko pošesté za sebou neprohrálo a v jarní části tak ve čtvrtém duelu remizovalo.

Domácí celek se mohl už v desáté minutě utkání radovat. Po faulu na zlínského záložníka Traorého těsně před pokutovým územím, nařřídil rozhodčí přímý kop. Jeho realizace se zhostil Gajič a jeho velmi tvrdá rána těsně minula branku. Pár minut poté se skóre zápasu poprvé změnilo. V šestnácté minutě nacentroval míč hostující Havlík do pokutového území Zlína, kde jej pouze vyrazil domácí brankář Dostál, před odkrytou bránou se nejlépe zorientoval Navrátil a pohotově nasměroval míč do sítě. Po vstřelené brance se domácí tým jen těžko dostával do šancí. Nedařila se mu hra ve středu hřiště, přihrávky byly nepřesné a hráči skoro přestali hrát. Až v průběhu 25. minuty pohrozil Zlín střelou na hostujícího brankáře Heču. Nicméně, Holíkova rána mířila přímo do jeho rukou. Až v závěru poločasu se Zlín vzpamatoval. Domácí zahájili protiútok z pravého křídla, ze kterého nasměroval Pazdera centr před bránu a Beauguel hlavičkou vyrovnal. Do šaten se tedy šlo za vyrovnaného stavu 1:1.

Po změně stran se více projevovalo Slovácko. Mohlo se pyšnit přesnějšími přihrávkami a pěknými kombinacemi, které ovšem nedokázali zúročit. Zlín se v těchto úvodních minutách druhé půle opět herně uzavřel. Až v závěru utkání se mu podařilo vytvořit větší šance. Jedna z nich začala kvalitním centrem z pravé strany hřiště. Centr si opět našel hlavu domácího Beauguela, ten se ale tentokrát z bezprostřední vzdálenosti mýlil a míč tak jen těsně minul Hečovu bránu. I přes závěrečný zlínský tlak se skóre nezměnilo. Něco málo přes pět tisíc diváků tak vidělo ne úplně atraktivní zápas s nízkým počtem vstřelených branek. „Pozitivní je, že jsme konečně dali gól. Bohužel, remíza je pro nás málo. Měli jsme fáze hry, kdy jsme se dobře dostávali k trestnému území, nicméně neměli jsme střed pole, kde mělo Slovácko pohyblivé hráče,“ okomentoval zápas zlínský trenér Bohumil Páník.

Zlín:Dostál - Pazdera, Jugas, Gajič, Matejov - Vukadinovič, Živulič, Traoré, Holík (79. Kopečný) - Diop (79. Fantiš), Beauguel.

Slovácko:Heča - Reinberk, Hofmann, Břečka, Civič - Šumulikoski - Navrátil, Machalík (88. Biolek), Daníček, Havlík - Zajíc (90. Rada).

 

Zobrazeno 1739 krát
Naposledy upraveno: st., 15. březen 2017 10:16
Pro psaní komentářů se přihlaste