st., 23. listopad 2022 13:09

God Of War: Ragnarök – další velký úspěch videoher

God Of War: Ragnarök God Of War: Ragnarök Zdroj: www.herni-svet.cz
Nové pokračování videoherní série God Of War se stalo nejúspěšnějším titulem na herní konzoli PS5. Sklízí mnoho kladných ohlasů, ale i kritiku za podobnost s předchozím dílem. V prodejích titul překonal i videoherní giganty, jako jsou Call Of Duty, Elden Ring nebo Pokémon.

Deváté pokračování videoherní série God Of War nesoucí podtitul „Ragnarök“, zasazené do strhujícího světa severské mytologie, je zatím nejúspěšnějším titulem na herní konzoli PS5. V prodejích tento díl již v den vydání překonal počet prodaných kopií velmi úspěšného předchozího dílu za celý první týden od vydání. Na recenzní stránce Metacritic má Ragnarök hodnocení ze strany kritiků 94 % a hráčské hodnocení 8,3 z možných 10 bodů.

Dle uživatelských recenzí Ragnarök bere vše, díky čemuž byl předchozí díl dobrý, a posouvá to na novou úroveň. Hráči si chválí především styl, ve kterém je napínavý příběh Ragnaröku vyprávěn, dialogy a audio zpracování. Negativní recenze hráčů, které jsou však v menšině, kritizují především to, že je Ragnarök až příliš podobný předchozímu dílu z roku 2018, a to především po stránce grafické a animační a stránce soubojových mechanik.

Při uvedení na trh nový God Of War dokonce v prodejích překonal i velmi známé tituly jako jsou Call Of Duty: Modern Warfare 2, které za první víkend od vydání vydělalo přes 800 milionů dolarů, Elden Ring, kterého se za dva týdny od vydání prodalo více než 12 milionů kopií, nebo také Pokémon Legends: Arceus.

Zobrazeno 472 krát
Naposledy upraveno: čt., 24. listopad 2022 21:46
Pro psaní komentářů se přihlaste