ne., 13. listopad 2016 20:47

Hamilton na brazilském polygonu udržel šanci na titul

Lewis Hamilton, forever the gantelman Lewis Hamilton, forever the gantelman Zdroj: Formula 1
Brazílie – Britský pilot Lewis Hamilton triumfoval ve velké ceně Brazílie a udržel si tak teoretickou šanci na titul. Závod, který nápaditě připomínal klání plachetnic, nedokončilo hned šest jezdců.

Úřadující mistr světa Lewis Hamilton v přerušovaném závodě udržel pole position a zajistil si tak šanci na obhájení titulu. Druhý dojel jeho stájový kolega Nico Rosberg, kterému tak k prvnímu zisku titulu stačí třetí pozice z poslední velké ceny. Na bronzové pozici do cíle doklouzal mladík Verstappen na Red Bullu.

Závod zastihl liják, a již jeho start proběhl se zpožděním a za doprovodu safetycaru. Již ve dvacátém kole byly vyvěšeny červené vlajky a monoposty se seřadily v boxech. To už byli ze hry finský idol Raikkonen (Ferrari), Ericsson (Sauber) a Grosjean (Haas).  Po půl hodině byl závod restartován, ale pokračování nemělo dlouhého trvání.

Po pouhých sedmi kolech ředitelství závodu opět zastavilo provoz na trati. Po další půlhodinové přestávce byl závod za přítomností negativních reakcí přítomných fanoušků závod opět restartován. Po ukázkách zvládání smyků havarovali i Palmer (Renault), Massa (Williams) a Gutierrez (Haas).

Špatné závodní podmínky komentoval pomocí týmového rádia i Nico Rosberg. "Kolik bouraček ještě chtějí vidět členové ředitelství závodu?!" Rosbergovo rozhořčení jen podtrhlo náladu, která panovala na jinak slunné trati v Interlagos.

Zobrazeno 1738 krát
Naposledy upraveno: út., 15. listopad 2016 11:13
Pro psaní komentářů se přihlaste