st., 8. březen 2023 13:26

Hokejisté Olomouce před play-off počítají ztráty

Olomoucký brankář Jan Lukáš během vítězného zápasu proti HC Sparta Praha. Olomoucký brankář Jan Lukáš během vítězného zápasu proti HC Sparta Praha. Zdroj: HC Olomouc
Olomouc – Play-off hokejové Extraligy začíná už dnes 8. března. Olomoučtí hokejisté však řeší mnohem více problémů než přípravu na zápasy proti Karlovým Varům. Momentálně je zraněných devět hráčů Olomouce, z nichž většina se dá považovat za opory týmu. V první polovině sezóny se „kohouti“ drželi v elitní čtyřce, která zaručuje přímý postup do čtvrtfinále. Nakonec i vinou různých zranění spadli v tabulce na osmé místo a účast ve čtvrtfinále si musí vybojovat v předkole.

V tuto chvíli je zraněných devět olomouckých hráčů základní sestavy. Brankář Branislav Konrád, obránci David Škůrek, Tomáš Černý a Jiří Ondrušek a útočníci Jan Káňa, Lukáš Nahodil, Jakub Orsava, Pavel Musil a Michal Kunc. Pro Olomouc jsou tyto ztráty citelné, protože se jedná o nejproduktivnějšího hráče hanáků v základní části (Káňa – 32 bodů), dvě předsezónní posily (Nahodil a Orsava) a kapitána týmu (Ondrušek).

Teprve nedávno se do zápasového tempa po zranění vrátili útočníci Lukáš Kucsera, Lukáš Anděl, Silvester Kusko, Rostislav Olesz a obránce Alex Rašner. V závěru sezóny počet zraněných hráčů vyrostl až na číslo jedenáct. V zápase na Spartě (28. února) dokonce museli nastoupit čtyři junioři. Z toho tři spolu vytvořili kompletně nový čtvrtý útok. Většinu sezóny musel dokonce na pozici útočníka odehrát obránce Adam Rutar. Přes všechny tyto komplikace „Mora“ zápas proti Spartě, po bojovném výkonu, vyhrála po nájezdech. Celkově se v tabulce umístila osmá.

Bojovný výkon musí HC Olomouc předvést i v sérii předkola play-off proti Karlovým Varům. Můžeme předpokládat, že někteří hráči i přes zranění nastoupí, jak je tomu v play-off zvykem. Velká část zraněných hráčů však pravděpodobně zůstane pouze na tribuně. Proto bude důležitý hlavně týmový výkon a aktuální forma hráčů, kteří nakonec nastoupí.

Zobrazeno 364 krát
Naposledy upraveno: út., 14. březen 2023 08:55
Pro psaní komentářů se přihlaste