po., 28. říjen 2019 19:32

Ježíš je král. Kanye West vydal gospelové album

Obal alba Obal alba Zdroj: Instagram Kanye West
Los Angeles - Ještě před pár lety nazýval sám sebe Yeezus. Teď ale zřejmě dospěl k názoru, že Ježíš je jen jeden. Kanye West totiž vydal nové album s názvem Jesus is King. Název vypovídá o tom, že album má silně náboženský podtext. Kanye West totiž spojil gospel s rapem.

Dlouho očekávané album mělo vyjít už 27. září, ale nakonec kvůli menším úpravám vyšlo až minulý pátek. Všechno nasvědčuje tomu, že dlouhé vyčkávání stálo za to. Po vydání posledního alba Life as Pablo, které West vydal v roce 2016, začal hovořit o jeho plánech spojit gospel s rapem. A to se mu povedlo. Na sociálních sítích jeho manželky Kim Kardashian mohli Westovi fanoušci sledovat jeho pravidelná nedělní gospelová vystoupení – Sunday Service. Ta se konala na mnoha místech, jako například v Calabasas nebo na Jamajce a zúčastnila se jich spousta známých osobností, například Brad Pitt. Kim Kardashian ale uvedla, že jde pouze o hudbu, žádné velké kázání se nekoná.

Deváté album Kanyeho Westa obsahuje silně náboženské písně, o kterých vypovídají jejich samotné názvy. Najdeme zde tituly jako Follow God, On God, God Is, nebo Jesus is Lord. Sám West uvedl, že deska, která vznikala například i v Ugandě, je ryze křesťanská. West na ní ale rozhodně nevystupuje sám. Pozval si několik hostů, mezi nimiž je Ty Dolla Sign, nebo Pusha-T. Zajímavostí je, že deska vyšla ve stejný den jako stejnojmenný doprovodný dokumentární film režiséra Nicka Knighta.

Kanye West je držitelem 53 ocenění, z toho 21 cen je Grammy. Původně pracoval jako producent začínajících hvězd, zlom nastal, když produkoval album rappera Jay-Z s názvem Blueprint. Jeho rukama ale prošly i takové hvězdy jako Alicia Keys nebo Ludacris. Poté se vydal na sólovou rapovou kariéru, které se věnuje dodnes.

Zobrazeno 1181 krát
Naposledy upraveno: po., 28. říjen 2019 22:43
Pro psaní komentářů se přihlaste