čt., 10. listopad 2016 20:21

Švédský metalista s českými kořeny míří slavíka

Sabaton at Wacken Open Air 2013 Sabaton at Wacken Open Air 2013 Zdroj: Jonas Rogowski
Metalový zpěvák švédské kapely Sabaton Joakim Bróden se objevil v nominaci ankety Český slavík Mattoni 2016. Hlasovat se bude do 20. listopadu, slavnostní ceremoniál proběhne 26. listopadu v Praze.  Joakimovi se tak nabízí další záminka k návštěvě rodiště své matky.

Frontman kapely Sabaton Joakim Bróden má české kořeny a během koncertů na území České republiky to dává znát. Kromě popěvku „Ještě jedno pivo!“ a písniček o české historii jako Far from the fame nebo 1648, publiku prezentoval i svůj český pas. Kapela Sabaton se do Čech podívá v březnu, když se společně s německou metalovou legendou Accept představí v pražské Tipsport aréně v Holešovicích. Příležitostí se jim stane turné k desce The last stand. Vzhledem k silné fanouškovské podpoře, kterou Sabaton bezesporu má, se očekává bouřlivá atmosféra.

Kapela vydala již svou dvanáctou desku, avšak nesklízí ovace jako předchozí počiny Carolus Rex nebo Coat of Arms. Sabaton se ve své tvorbě soustředí na válečná témata. Nejvíc se do paměti posluchačů zapsala skladba Primo victoria, která pojednává o událostech, jež se odehrály 6. června roku 1944 na plážích Normandie. Svou popularitu si však udržují i díla jako To hell and beck nebo Carolus Rex

Zobrazeno 2704 krát
Naposledy upraveno: po., 14. listopad 2016 23:08
Pro psaní komentářů se přihlaste