pá., 2. prosinec 2016 22:08

Jogíni v Praze uspořádají mezinárodní konferenci o míru

Logo systému Jóga v denním životě Logo systému Jóga v denním životě Zdroj: joga.cz
Praha – Na své si v neděli 4. prosince přijdou všichni milovníci jógy. V pražské Lucerně se totiž od devíti hodin dopoledne bude konat mezinárodní konference nazvaná Jóga v denním životě – cesta k nenásilí a světovému míru. Proběhne jen několik dní poté, co UNESCO prohlásilo jógu za kulturní dědictví celého lidstva a jejím cílem je podpořit úsilí OSN o posílení světového míru a nenásilí pomocí jógových principů.

Mezi několika sty delegáty na konferenci dorazí například slovinská ministryně rozvoje Alenka Smerkolj, předseda poradního výboru Mezinárodní mírové nadace kníže Alfred z Lichtenštejna a poradkyně předsedy vlády ČR Alena Gajdůšková.

Konference se také zúčastní indický jógový mistr višvaguru Mahéšvaránanda, který je zakladatelem systému Jóga v denním životě. Na myšlenku konference o světovém míru naváže od dvou hodin odpoledne veřejnou přednáškou na téma využití jógy proti stresu, která bude trvat tři hodiny. Posluchačům během ní poradí, jak vést harmonický a šťastný život v dnešním hektickém světě a jak dosáhnout harmonie těla, mysli a duše. Součástí programu bude i hudební vystoupení a meditace pro vnitřní mír. Konferenci  i přednášku bude tlumočník překládat do češtiny.

Jóga v denním životě je systém propojující starodávnou jógovou tradici s výsledky bádání moderní vědy. Jeho snahou je přizpůsobit indický soubor cvičení a meditací pro život v současné evropské společnosti.

Zobrazeno 2078 krát
Naposledy upraveno: ne., 4. prosinec 2016 16:32
Pro psaní komentářů se přihlaste