út., 19. květen 2020 14:58

Jsou lepší fanoušci Češi nebo Slováci? To ukáže jejich virtuální souboj

Ilustrační foto hokejových fanoušků Ilustrační foto hokejových fanoušků Zdroj: sport.cz
Česká republika/Slovensko – Zástupci Českého a Slovenského hokeje připravili reprezentační duel fanoušků, který probíhá od 11.května do 24. května. Souboje se zúčastní nejen fanoušci, ale také známé hokejové osobnosti, které změří síly v několika disciplínách. Akce má dobročinný účel a v případě Českého hokeje půjde výnos ze vstupenek na pomoc vybraným nadacím.

Duel odstartoval v pondělí 11. května, a to spuštěním prodeje vstupenek na „zápas“ Česka se Slovenskem. Cena jednoho lístku je 55 korun, na Slovensku cena činí 1,99 eur.  V prodeji je také 55 kusů limitovaných VIP balíčku za 5 tisíc korun. 

Vstupenky je možné zakoupit na www.repreduel.cz. Sami fanoušci si při koupi vstupenek určí, jakou nadaci chtějí podpořit. Vybrat si mohou mezi Národním fondem Kapka naděje, Nadací Krása pomoci, Českou asociací sester a Národním fondem Ivana Hlinky.

„Ve spolupráci s českými a slovenskými fanoušky si ho chceme alespoň tímto způsobem připomenout a zavzpomínat přitom jak na společnou, nejen hokejovou historii, tak na památné vzájemné souboje. Věřím, že si vstupenky pořídí co nejvíce lidí, zvlášť, když tím pomohou dobré věci a sami mohou rozhodnout, komu jejich peníze poputují,“ uvedl prezident Českého hokeje Tomáš Král.

Vyhrají fanoušci dané země, které se podaří co nejvíce vyprodat či zaplnit Arénu Guta Staršího. Tuto virtuální arénu pořadatelé pojmenovali po legendárním trenérském duu Karel Gut – Ján Starší. Právě tato dvojice dovedla československou reprezentaci v letech 1976 a 1977 k zlatým medailím na mistrovství světa. Kapacita je určena na 10 tisíc míst, ale v případě zájmu bude navýšená. Jelikož má Slovensko menší počet obyvatel, je jejich počet prodaných vstupenek násoben dvěma.

Akce vyvrcholí 24. května živým přenosem virtuálního zápasu a společným programem od 20:20 na stránkách www.hokejkaTV.cz . Celým přenosem bude české publikum provázet Michal Dusík. Slovenští fanoušci se mohou těšit na paralelní vysílání z vlastního studia, kde je bude provázet moderátor Slavo Jurek. Tento termín nebyl vybrán jen tak, právě 24. května by se uskutečnilo finále mistrovství a navíc před 20 lety jsme spolu odehráli finále v Petrohradu, kde Česko vyhrálo 5:3.

„Spojili jsme se s českou stranou, se kterou bychom se byli bývali setkali ve skupinové fázi mistrovství světa, a společně připravili zajímavý formát vzájemného virtuálního duelu fanoušků. Věřím, že zaujmeme hokejovou komunitu v obou zemích a ve fanoušcích probudíme zdravou rivalitu, která by dozajista provázela náš vzájemný zápas na MS v Lausanne,“ řekl k virtuálnímu reprezentačnímu duelu fanoušků prezident Slovenského hokeje Miroslav Šatan.

V rámci duelu se soupeří ve třech úrovních. První se zohledňuje množství prodaných vstupenek, následně se uskuteční silové, znalostní a dovednostní výzvy, které budou plnit reprezentanti obou zemí proti sobě. Za Česko budou reprezentovat Martin Nečas, Filip Hronek, Michal Kempný a Jakub Vrána. Třetí disciplínou bude esportové utkání v NHL 2020, kde budou hrát Filip Chytil s Martinem Kautem proti dvoum slovenským soupeřům.

Kolik vstupenek se prozatím prodalo na každé straně můžete sledovat na stránce www.repreduel.cz

Zobrazeno 886 krát
Naposledy upraveno: čt., 21. květen 2020 22:59
Pro psaní komentářů se přihlaste