so., 22. říjen 2016 16:22

Káva a divadlo v jednom? Třetí ročník kavárenského festivalu probíhá v plném proudu

Workshop v kavárně Workshop v kavárně Zdroj: Sára Davídková
Kavárenský festival Kavárny naživo posbíral inspiraci z období československé první republiky a do útulných míst prosycených čerstvě mletou kávou a dobrou náladou, se tak snaží vnést prvky umění. Během jednoho měsíce v období od 30. září do 28. října se tak návštěvníci mohou zúčastnit nejrůznějších workshopů, koncertů, přednášek a mnoho dalšího.  

V rámci třetího ročníku festivalu probíhá 60 kavárenských akcí, a to na území České republiky i Německa. Festivalu se tak můžete zúčastnit nejen v Praze, Ostravě, Mariánských Lázních, Jihlavě nebo Písku, ale také v německých Drážďanech.

Samotným cílem festivalu je oživit běžná místa jako jsou právě kavárny a vnést do nich inspiraci v podobě nejrůznějších výstav, koncertů, přednášek nebo třeba divadla. Vznik festivalu byl inspirovaný první republikou a bohatým kulturním životem, kterým lidé žili právě na takových místech jako jsou kavárny. "Je to super akce, která má něco do sebe. Myslím, že festival pomůže spoustě lidem nalézt inspiraci nebo třeba nové přátelé. Kavárny, které se účastní, se tak zviditelní, udělají dobré jméno a získají tak třeba i nové stálé zákazníky," říká Denisa, jedna z přítomných nadšenců na uvedení festivalu.

Ředitel festivalu, šestadvacetiletý Jakub Stejskal, celou akci pořádá jako neziskovou. "Někdo hraje třeba golf, můj koníček je pořádání kulturních akcí," uvedl v jednom z rozhovorů pro Hospodářské noviny Stejskal.

Akce se účastní přes 600 umělců, kteří soutěží o post nejlepší kávy, nejlepší obsluhy, nejlepšího interiéru a nakonec nejlepší kavárny roku.

Na některých "kávových stanovištích" se můžou návštěvníci nechat zvěčnit se svými přáteli nebo rodinou, a to v nápaditě připravených fotokoutcích s nejrůznějšími rekvizitami. Program festivalu v jednotlivých městech můžou milovníci kávy sledovat na oficiálních stránkách Kaváren naživo nebo na facebookových stránkách pod stejným názvem.

Zobrazeno 1998 krát
Naposledy upraveno: ne., 23. říjen 2016 21:07
Pro psaní komentářů se přihlaste