út., 26. duben 2022 16:55

Kladno přestřílelo Jihlavu a zahraje si extraligu i v příští sezóně

Hokejisté Kladna po vítězství v baráži Hokejisté Kladna po vítězství v baráži Zdroj: rytirikladno.cz/Roman Mareš
Chomutov – Kladenští hokejisté uhájili extraligovou příslušnost i pro nadcházející extraligový ročník. V pátém utkání série si připsali rozhodující čtvrté vítězství, když na domácím ledě v chomutovské Rocknet aréně porazili Jihlavu 6:3. Na vítězství Rytířů se podílel dvěma góly útočník Matěj Beran, dokonce tři kanadské body si do statistik zapsali Tomáš Plekanec s Adamem Kubík. Dukle v utkání plném zvratů nepomohly ani dva přesné zásahy Filipa Semana, stejně jako vloni tak nestačila v boji o extraligu na klub Jaromíra Jágra, a v příští sezóně si zahraje pouze Chance ligu.

Rytíři, kteří si přivezli z Jihlavy vedení 3:1 na zápasy, do utkání vstoupili velice aktivně. Indrák nejprve ve velké šanci netrefil bránu. Za nedlouho se do ideální střelecké pozice dostal Machala, ale svoji ránu namířil pouze do připraveného Žukova. Když už hostujícího brankáře překonal po přečíslení Plekanec, zastavila jeho pokus tyč. Domácí to ovšem dlouho mrzet nemuselo. Zikmund si při přesilové hře vzal ve vlastním pásmu kotouč, projel s ním kolem tří bránících hráčů a svým bekhendem rozjásal vyprodané tribuny. Tlak modro-bílých se stále stupňoval, Jihlava měla obrovské štěstí po teči Nicolase Hlavy, kdy ji zachránila opět tyč. Na opačné straně kluziště ale Helt chytře přetlačil Baránka, posunul puk Semanovi, jenž zničehonic vyrovnal. Hra se najednou vyrovnala. Po faulu Dotchina navíc dostala možnost početní výhody i Dukla. Bow sice nejprve proti Menšíkovi dobře zasáhl, ale puk se odrazil k Čachotskému, který neměl problém trefit prázdnou branku. Středočeši ale stihli do přestávky ještě vyrovnat. Adam Kubík, nejlepší kladenský střelec, si našel kotouč po zablokovaném nahození a střelou pod vyrážečku prostřelil jihlavského gólmana.

Na začátku druhé třetiny dostali hosté v krátkém časovém sledu dva tresty za hru vysokou holí. Žukov nejprve skvěle vychytal Baránka s Kubíkem, jenže Plekanec opět ukázal svoji genialitu. Na druhé straně brankoviště našel Matěje Berana, jenž procedil černý kus gumy do branky. Díky nervozitě se na obou stranách začaly množit nepřesnosti či různé šarvátky. Rytíři navíc po vstřeleném gólu upustily od své aktivní hry, z čehož pramenily také fauly. Varování v podobě břevna při ráně z hole Ondřeje Kachyni je neprobralo, a tak po dalším pokusu jihlavského obránce překonal zblízka Bowa Seman, který si našel odražený puk.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky Kladno nevyužilo přesilovku a Dukla najednou převzala otěže zápasu. Landon Bow, kanadský brankář ve službách Rytířů, musel zasahovat proti ranám Zadražila, Menšíka či Havránka. O chvíli později Havránek výborně podržel puk, zadovkou jej naservíroval Čachotskému, jenže ten rozezvučel pouze břevno za Bowem. A tak se opět potvrdilo známé rčení „nedáš, dostaneš“. Když už to vypadalo, že faul jihlavského Čermáka, který necelých osm minut před koncem zbytečně zasáhl loktem Melku v útočné třetině, zůstane nepotrestán, tak těsně před vypršením vyloučení zaznamenal svůj druhý zásah v zápase Beran.

O dvaačtyřicet sekund později hostující obránci chybovali v defenzivě a domácí kapitán Tomáš Plekanec po samostatném úniku zvýšil na 5:3. Při závěrečné hře bez brankáře dal výsledku definitivní podobu Adam Kubík. Dvě sekundy před koncem oslavil svoji osmou branku v barážové sérii. Celkem jako nejproduktivnější hráč zaznamenal v pěti utkáních dvanáct bodů (8+4).

Zobrazeno 413 krát
Naposledy upraveno: čt., 28. duben 2022 19:58
Pro psaní komentářů se přihlaste