út., 28. březen 2017 22:33

Kroměřížští Hanáci zaskočili favorita

SK Hanácká Slavia Kroměříž vs. FC Velké Meziříčí SK Hanácká Slavia Kroměříž vs. FC Velké Meziříčí Zdroj: Anna Skopalová
Kroměříž – V rámci 18. kola Moravskoslezské fotbalové ligy přivítala SK Hanácká Slavia Kroměříž minulou sobotu na svém trávníku tým FC Velké Meziříčí. Před utkáním by málokdo tipoval dominanci domácího týmu. Jednalo se o zápas, ve kterém Velké Meziříčí obhajovalo 4. místo celkové tabulky, kdežto Kroměříž místo předposlední. I přes pochybnosti zvládli Hanáci první domácí jarní zápas skvěle.

Utkání začalo poklidně. Míč se držel uprostřed hřiště, z větší části na kopačkách hostů. První větší akci viděly asi tři stovky diváků až ve 23. minutě, kdy se hosté pohodově dostali před bránu domácího brankáře Kofroně. Přihrávka z levého křídla doputovala do malého vápna, kde se po pěkné kombinaci dostal míč až k osamocenému Simrovi, který nasměroval míč k bližší tyči. Bravurním zákrokem zachránil domácí brankář svůj tým před jasným gólem. Následovaly těžké minuty pro domácí. Hráči Velkého Meziříčí vymýšleli jednu kombinaci za druhou, a Hanáci tak byli bezradní. Přišla 35. minuta zápasu a gólman Kofroň si připsal další skvělý zákrok. Hostující Dolejš se prodral k zakončení a jeho prudkou dalekonosnou střelu k tyči musel domácí brankář vyrazit. Nadešla 43. minuta a skóre se poprvé proměnilo. Po velkém tlaku hostujícího týmu by málokdo čekal, že první gól vstřelí domácí Hanáci. Rychlý protiútok domácích potáhl středem Neubert, který míč posunul na pravé křídlo, kde čekal Krhut, jeho přízemní centr se dostal až k osamocenému Silnému, který poslal míč bezprostředně do odkryté brány. Do šaten se tedy šlo za překvapivého stavu 1:0.

Začátek druhého poločasu byl poklidný a šance na obou stranách vyrovnané. Běžela 53. minuta a domácí rozjeli rychlý protiútok po ztrátě míče hráčů z Velkého Meziříčí. Z pravého křídla opět centroval před bránu Krhut. Jeho centr našel přesně hlavu Silného, který nasměroval míč do brány. Skóre bylo 2:0 a hosté jako by přestali hrát. Hanáci po druhé brance opanovali hřiště a vše jim vycházelo. Nadešla 64. minuta a domácí se dostali do malého vápna soupeřů. Hostující hráč podrazil domácího Krhuta, který byl u míče dřív, a tak byl nařízen pokutový kop. K tomu se postavil opět Silný a ten svůj hattrick dotáhnul do šťastného konce. Do závěru zápasu byl na hřišti vidět pouze jeden tým, a to tým kroměřížských Hanáků. Pěkné kombinace, ofenzivní bránění, nicméně nepřesné střely. Do konce zápasu se nic zásadnějšího nestalo, a tak se domácí tým mohl radovat ze třetí výhry za sebou v jarní části ligy.

 

SK HANÁCKÁ SLAVIA KROMĚŘÍŽ - FC VELKÉ MEZIŘÍČÍ 3:0 (1:0)

Branky: 44., 57. a 64. (pen.) Silný Jan.

SK HS Kroměříž: Kofroň - Šmerda, Matoušek, Látal, Jeleček - Okleštěk, Cupák - Krhut (84. Stratil), Neubert (78. Pavelka), Michna (66. Strašák) - Silný. Připraveni Trochta - Budín. Trenéři Ivo Světlík, David Klimek.

FC Velké Meziříčí: Kruba – Bouček, Kringsman, Šimáček, Čermák J. (62. Berka), Dolejš, Smejkal, Mezlík, Šuta (77. Minařík), Demeter, Simr. Připraveni: Čermák P., Krejčí. Trenér Libor Smejkal.

Zobrazeno 2393 krát
Naposledy upraveno: st., 29. březen 2017 21:19
Pro psaní komentářů se přihlaste