so., 2. prosinec 2017 01:50

Ledecká si v Kanadě vylepšila své osobní maximum

Ester Ledecká během závodu v Ga-Pa Ester Ledecká během závodu v Ga-Pa Zdroj: https://commons.wikimedia.org
Lake Louise - Ester Ledecká si sedmým místem ve sjezdu SP v kanadském Lake Louise vylepšila své osobní maximum v závodech Světového poháru v alpském lyžování,  které dosáhla v Garmisch-Partenkirchenu v letošním lednu. Závod ovládla američanka Shiffrinová před Regensburgovou z Německa následovaná švýcarkou Gisinovu. Shiffirinová si vítězstvím upevnila vedení v celkovém pořadí světového poháru se ziskem 160 bodů před páteční vítězkou Huetterovou z Rakouska, která na ni ztrácí deset bodů.

Dvaadvacetiletá česká reprezentantka vyhrála v Kanadě čtvrteční trénink, což se ji povedlo v kariéře už podruhé. Poprvé to dokázala v loňské sezóně při tréninku na závod SP v rakouském Zauchensee, kde ale na tento úspěch nedokázala navázat a v hlavním závodě skončila až na 36. místě. Sama Ledecká ale výsledkům v trenincích nepřikládá příliš velký význam ''Já bych nedělala z komára velblouda. Tohle jsou jen první známky toho, že umím jet rychle a že lyže byly dobře připravené. Nic víc,'' uvedla Ledecká prostřednictvím své agentury. Po dojezdu sobotního sjezu Ledecká figurovala na šestém místě.
Svého dosud nejlepšího umístění dosáhla Ester Ledecká v lednu v německém Garmisch-Partenkirchenu, kde obsadila třinácté místo, které ve včerejším sjezdu dokázala vyrovnat. Sama závodnice k průběhu závodů SP v Lake Louise uvedla: ''Celkově z toho mám dobrý pocit. Je to další velká zkušenost. Jsem ráda, že se mi to takhle povedlo. Jsem se na sebe i celý svůj tým pyšná.''

Druhá česká zástupkyně Klára Křížová do pátečního, ani sobotní závodu nenastoupila, přestože nastoupila do obou tréninků, a nastoupí až do nedělního superobřího slalomu.
Dvojnásobná mistryně světa v paralelním snowboard slalomu se nachází po šesti závodech na průběžném 20. místě s 56 body, další česká zástupkyně Martina Dubovská je na 80. místě se 2 body, Klára Křížová ještě nebodovala.

Zobrazeno 1798 krát
Naposledy upraveno: ne., 3. prosinec 2017 11:10
Pro psaní komentářů se přihlaste