út., 1. březen 2016 18:22

Letošní fotbalové EURO už zná své rozhodčí, jsou mezi nimi i Češi

Nyon – Komise rozhodčích UEFA na svém oficiálním webu v úterý uveřejnila kompletní seznam rozhodčích pro nadcházející EURO 2016 ve Francii. Doplnila tak prosincový výčet, který obsahoval jen jména hlavních rozhodčích. Nechybí ani tým kolem hlavního českého sudího Pavla Královce.

Soupis čítá celkem 112 arbitrů, kteří se během turnaje rozdělí do 18 šestičlenných týmů. Čtyři rozhodčí budou záložní. Do mezinárodního výběru se dostala i skupina Čechů. Pavlu Královci budou asistovat Martin Wilczek, Tomáš Mokrusch, Petr Ardeleanu a Michal Paták,. Šestici doplní jejich slovenský kolega Roman Slyško. V této sestavě spolu rozhodují zápasy evrospkých pohárů už pravidelně.

Spolu s ostatními sudími se v následujících dnech zúčastní přípravných kurzů a zátěžových testů. „Musíme teď jít krůček po krůčku, čekají nás povinnosti na přípravných seminářích a důležité bude, abychom do června vydrželi zdraví. Až na místě v dějišti turnaje třeba budeme moci začít snít o tom, v jakém zápase se objevíme,“ řekl Pavel Královec pro oficiální stránky české asociace.

Od 6. června se pak všichni rozhodčí přemístí do Francie, kde proběhne celý turnaj. Při něm budou rozhodovat v celkem 51 utkáních, která se uskuteční v době od 10. června do 10. července.

Letošního Mistrovství Evropy se zúčastní i česká reprezentace. Ve skupině D se utká nejprve s favorizovaným Španělskem, poté s Chorvatskem a nakonec s Tureckem. Realizační tým už nyní pracuje na sestavě a poohlíží se po hráčích. „Plánujeme výjezd do Turecka, kde máme pět reprezentantů. Chystáme se také do Anglie podívat se na Matěje Vydru, jak se posunul, protože na něj máme dobré reference. Trenér se pojede podívat také do Gliwic," řekl pro ČTK manažer české reprezentace Dušan Fitzel.

Zobrazeno 3346 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 17:22
Pro psaní komentářů se přihlaste