pá., 10. březen 2017 08:58

Letovičtí hudebníci uspořádali koncert pro nemocné dívky

Pozvánka na benefiční koncert Pozvánka na benefiční koncert Zdroj: https://www.facebook.com/events/1673968542902698/
Letovice - V neděli 5. března v Církvi Bratrské (CB) v Letovicích proběhl benefiční koncert na podporu dvou mladých dívek z okresu Blansko, trpících vážnými typy rakoviny. Hudebníci z okolí, ať už přátelé rodin nemocných nebo členové různých denominací křesťanských církví se sešli, aby vyjádřili svou podporu v podobě hodinu a půl dlouhého koncertu. Na akci se podařilo vybrat 18 060 korun, které poputují na výdaje za léčbu.

Anežka (14) a Kája (15) z Kunštátu a Letovic jsou v současné době velmi známými slečnami blanenského okresu. Před necelým rokem jim obou byla nezávisle na sobě diagnostikovaná rakovina, u Káji přesněji leukémie a u Anežky rakovina pánevní kosti. Tyto diagnózy odstartovaly dlouhý koloběh léčení. Obě slečny musely podstoupit chemoterapii, ozařování a s tím spojené dlouhé pobyty v Brněnské nemocnici na dětské onkologii.

V rámci programu benefičního koncertu, který probíhal od půl čtvrté do pěti odpoledne, vystoupil smyčcový kvintet z Blanska, manželský pár věnující se hudbě Marie a Nick Kratochvílovi a Radek Musil s hrou na klarinet. Písněmi se připojily i další letovické známé tváře jako Vladimír Pečínka nebo mladý nadaný hudebník Karel Stria, který zahrál několik autorských skladeb, z nichž jednu složil právě pro nemocné dívky. Po skončení koncertu měli příchozí možnost uvelebit se v domácím prostředí kavárny, která je také součástí budovy CB Letovice, a dát si kávu, čaj nebo si vybrat z velké nabídky zákusků.

Karolínka se koncertu zúčastnit nemohla, jelikož jí to neumožnil její zdravotní stav, Anežka ale přítomná byla a svým optimismem rozveselovala všechny příchozí. „Anežka má za sebou operaci pánevní kosti a už zvládá chodit o berlích. V současné době dojíždí do nemocnice na pravidelné kontroly a ozařování, věřím ale, že se její stav ubírá pouze k lepšímu,“ uvedla Anežčina matka.

Zobrazeno 2032 krát
Naposledy upraveno: po., 13. březen 2017 11:53
Pro psaní komentářů se přihlaste