st., 27. březen 2019 20:11

Liberec udolal Mladou Boleslav 2:1 v prodloužení, o postupu rozhodl Birner

Lukáš Derner rozjíždí akci Liberce Lukáš Derner rozjíždí akci Liberce Zdroj: https://www.hcbilitygri.cz/clanek.asp?id=Ctvrtfinale-se-vraci-do-mesta-pod-Jestedem-Promeni-Tygri-v-patem-duelu-mecbol-13808
Liberec – Vrátit sérii ještě jednou do své haly, to bylo přání Mladoboleslavských. Utkání ale odstartovali, jak aktivitou, tak gólově, lépe domácí. Poté sice vyrovnal Látal, to však bylo ze strany Středočechů vše. Ovšem ani domácí se dlouho nedokázali prosadit, a tak museli počkat až do nastavené části, ve které se štěstím skóroval Michal Birner a poslal svůj tým do semifinále.

Utkání začalo svižným hokejem nahoru dolů, z čehož jako první mohli těžit Severočeši. Filippi vyhrál buly přímo na Kvapila a ten svým projektilem řádně prověřil Krošelja. Další velkou šanci měli v polovině první periody opět domácí, konkrétně pak Birner, když se se štěštím dostal do úniku na slovinského gólmana Bruslařů, ale ten ho vychytal.

Zbytek třetiny rozkouskovala vyloučení na obou stranách. V přesilovkách si oba týmy vytvořily jen náznaky šancí a několik závarů před bránou, přestože především domácí hráli většinu času v útočném pásmu a doslova zamykali Mladou Boleslav před vlastím brankářem.

Druhá třetina byla v režii Liberce, skončila ovšem nerozhodně

Do prostřední části vstoupili výrazně lépe Liberečtí. Nejprve nebezpečně tečoval před Krošeljem útočník Valský střelu Filippiho, poté ujeli v oslabení do přečíslení dva na jednoho Vlach a znovu Filippi, k tomu se nedostala přihrávka od prvního jmenovaného díky zákroku jednoho z hostujících obránců.

Ve 27. minutě Dominik Pacovský zahákoval Marka Kvapila a v následné přesilovce se konečně dokázali Bílí Tygři prosadit, a to poměrně kuriózním způsobem. Právě Kvapil nahazoval kotouč, trefil však kalhoty Birnera a od nich puk zaplul až za překvapeného gólmana Boleslavi.

Vedoucí trefa domácí nakopla a ti mohli přidat vzápětí další. Nicméně Kvapilovo nahození dokázala odklidit do bezpečí obrana, Zachar těsně nedosáhl na Redenbachovu nabídku před poloodkrytou klec a neuchytily se ani rány Hudáčka, Kolmanna a Ordoše.

Zničehonic se prosadil mladoboleslavský útočník Martin Látal. Jelikož ho na pravé straně kluziště nikdo příliš neatakoval, měl dost času na zamíření přesně nad rameno Romana Willa. To ještě více vyprovokovalo severočeské šelmy, ale Ordošova teč si mezi tyče cestu nenašla a Hudáčkovu ránu zastavila právě tyč. Přemíra snahy je ještě mohla stát draho, naštěstí pro ně Radim Zohorna nestihl vystřelit před zazněním sirény.

Rozhodnout mohli Birner, Lenc či Klepiš, kralovali ovšem brankáři

Poslední třetinu zahájily oba týmy mnoha nepřesnostmi a šance nepřicházely. Až ve 49. minutě zahrozil Liberec poté, co přečkal vlastní oslabení. Aktivní Filippi poslal přesnou žabku skrz brankoviště na Kvapila, ten si však vylámal zuby na Krošeljovi. O minutu později se situace víceméně opakovala, ani Birner ovšem snad z ještě jasnější příležitosti branku nevsítil.

Rozhodujícím momentem mohla být střela Radana Lence z 54. minuty, puk ale postupně trefil rameno gólmana, břevno a tyč, od které šel zpět do hřiště, což potvrdil i videorozhodčí. Překlopit vítězství na svoji stranu pak mohla i Boleslav, ale Vondrkovu přesnou zadovku nedokázal mimo Willův dosah umístit Klepiš. Dvě minuty před koncem se neujalo ani nahození Jelínka, muselo se tedy jít do prodloužení.

Nastavený čas netrval nakonec příliš dlouho. Po dvou náznacích Libereckých jim navíc umožnila Boleslav hrát přesilovou hru, v té vtrhl do útočného pásma Kvapil, nahodil puk do ohně, odkud se po několika odrazech dostal až na pravý kruh k Michalu Birnerovi, a ten již neměl velký problém poslat Bílé Tygry do semifinále.

Zobrazeno 1384 krát
Naposledy upraveno: pá., 29. březen 2019 11:31
Pro psaní komentářů se přihlaste