po., 25. březen 2019 22:00

Liberec uzmul čtvrtou bitvu a má mečbol

Gašper Krošelj v bráně Bruslařů Gašper Krošelj v bráně Bruslařů Zdroj: BK Mladá Boleslav FB
Mladá Boleslav – Ve čtvrtém utkání čtvrtfinálové série mezi Mladou Boleslaví a Libercem získali hosté díky obratu ve třetí třetině na svou stranu mečbol. O ten se svými gólovými zásahy postarali Tomáš Havlín a Jaroslav Vlach. Branka druhého jmenovaného byla nakonec brankou vítěznou.

Do první gólové příležitosti čtvrtého duelu se dostal domácí Robert Kousal, kterému ve velké šanci u pravé tyče liberecké branky scházel klid na zakončení. Zanedlouho poté se do šance dostali také Tygři. Tomáš Filippi se po vhazování v útočném pásmu dral před Gašpera Krošelja. Slovinský brankář však udržel beton u ledu a puk zůstal před brankovou čárou.

První brankové radosti se domácí fanoušci dočkali v čase 11:55. Martin Procházka po souhře s Jakubem Klepišem využil přesilovku svého týmu střelou z prostoru kruhu. Liberečtí však ještě do přestávky stihli srovnat. Necelé dvě minuty před první sirénou obkroužil mladoboleslavskou branku Marek Kvapil a zasunul touš za záda domácího brankáře.

Ve druhé třetině se pak hrál urputný hokej na obě strany, více ale hrozili hosté. Za ty se do největší šance dostal znovu Tomáš Filippi. Ten zkoušel podobné zakončení jako Marek Kvapil u prvního libereckého gólu, na Gašpera Krošelja si však nepřišel.

Na gól si nakonec zaplněné tribuny musely počkat až na začátek 52. minuty, ve které nejprve přesně mezi betony brankáře Bruslařů zakončil Tomáš Havlín a na jeho trefu dokázal o 45 vteřin později navázat Jaroslav Vlach. Ten z první propálil slovinského strážce mladoboleslavské svatyně.

Středočeši byli po dvou inkasovaných brankách na ručník, přesto se však nevzdali a dokázali snížit. Při závěrečné téměř pětiminutové power-play se přesně od modré trefil David Šťastný a zažehl tak plamínek naděje pro své barvy. Víc gólů ale domácí přidat nezvládli. Nic na tom nezměnila ani dělová rána Oldricha Kotvana v závěrečných momentech zápasu.

Série se nyní za stavu 3:1 pro Liberec stěhuje na sever Čech.

 

Zobrazeno 1370 krát
Naposledy upraveno: po., 25. březen 2019 22:22
Pro psaní komentářů se přihlaste