st., 10. prosinec 2014 19:52

Listování v DOXu

Centrum moderního umění DOX a Archiv výtvarného uspořádala pro veřejnost předvánoční prohlídku archivu s možností zakoupit jednu z archivních duplicit. Tato akce, jež byla zároveň i beneficí ve prospěch Archivu výtvarného umění v Praze, se konala v prostorách DOXu ve čtvrtek 10. prosince 2014 od 17:00 v pražské čtvrti Holešovice, v pěší vzdálenosti od metra.

 

Součástí benefice byl také doprovodný program, jako například záznam přednášky Jiřího Hůly, zakladatele databáze abART a Archivu výtvarného umění, jež je databází archivu a současně i databází znalostní. V průběhu večera byl pro návštěvníky připraven hudební program, a to kooperace hudebníků Martin Tvrdý, Sonja a Aid Kid.

Příjemným faktem bylo, že všechny publikace, nabízené ke koupi, se pohybovaly v cenovém rozmezí asi 20- 100 korun. Tyto publikace byly často pouze v jednom výtisku, člověk si tak z akce mohl donést ojedinělý předmět. „Rádi bychom širokou veřejnost znovu informovali o činnosti Archivu výtvarného umění, jeho rozsáhlé sbírce dokumentů o moderním a současném umění a o možnostech využití jím provozovaného informačního systému abART“, vyjádřili se k této akci její organizátoři.

 

Zdroj fotografie: www.informuji.cz

Zdroj citace: www.kultura21.cz

Zobrazeno 1558 krát
Naposledy upraveno: út., 16. prosinec 2014 20:39
Pro psaní komentářů se přihlaste