čt., 22. říjen 2015 21:08

Lucie Šafářová si zahraje dvouhru na Turnaji mistryň!

Mezi osmi nejlepšími singlistkami světa se na Turnaji mistryň představí i dvě Češky. Lucie Šafářová si kromě čtyřhry totiž zahraje i dvouhru. Šafářovou doplní ještě Petra Kvitová, která se na turnaj kvalifikovala již popáté za sebou.

Lucie Šafářová prožívá ve své tenisové kariéře neskutečné období. Během posledních dvou let se na žebříčku WTA vyhoupla na 9. místo, zahrála si ve finále Wimbledonu a společně s ostatními českými reprezentantkami několikrát vyhrála Fed Cup. Díky výborné sezóně si navíc dokázala vybojovat i premiérovou účast na Turnaji mistryň, který se hraje od neděle v Singapuru.

Brněnská rodačka si již dříve zajistila účast na závěrečném finálovém turnaji ženské části soutěže ve čtyřhře, kde se představí společně s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Jak ale sama sympatická tenistka přiznává, s kvalifikací mezi osm nejlepších tenistek roku po prohře s Anastasii Pavljučenkovovou v Moskvě již nepočítala: „Jsem nadšená, že jsem se kvalifikovala na Turnaj mistryň. Je to jako splněný sen, ne všem se podaří zahrát si v Singapuru jak singl, tak čtyřhru."

Kromě Šafářové si čtyřhru v Singapuru zahrají také Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou, které se daly loni po roční pauze opět dohromady. V mužské soutěži se již pošesté za sebou představí Tomáš Berdych, pátý hráč žebříčku ATP.

Vedle dvou Češek si na Turnaji mistryň v singlu zahrají také Simona Halepová, Agnieszka Radwaňská, Angelique Kerberová, Garbiňe Muguruzaová, Flavia Pennettaová a v neposlední řadě také Ruska Maria Šarapovová. Ta se již za tři týdny představí na finále Fed Cupu také českým fanouškům.

Zobrazeno 2265 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 21:57
Pro psaní komentářů se přihlaste