so., 31. říjen 2015 07:13

Lze nahradit kalašnikov pazourkem? Ubisoft představil Far Cry Primal

Francie – Jeden z tahounů herního žánru FPS se v příštím roce dočká pokračování. Ubisoft oznámil 6. října brzké vydání dalšího dílu kultovní hry Far Cry.

Far Cry Primal

Po tropických ostrovech, africké savaně a tajemných pohořích Himálaje, v nichž se hráči pohybovali v průběhu předchozích čtyřech dílů, se tentokrát odehraje akční dobrodružství v daleké minulosti. Vývojáři se rozhodli popustit uzdu fantazii a vrhnout dějovou linku do doby kamenné. Ačkoliv zůstanou herní principy na osvědčeném systému z Far Cry 3 a 4, zcela nové a neokoukané prostředí klade laťku očekávání velmi vysoko. Bojový systém využije koncept ze „stříleček.“ Místo projektilů však budou vzduchem létat kameny a oštěpy. Hra slibuje obrovskou volnost pohybu v pravěkém sandboxovém světě. Při cestách bude možné plnit desítky hodiny vedlejších úkolů nezávislých na hlavní dějové lince. Nepřátelé se nebudou skládat pouze z cizích kmenů pralidí, ale ve velké míře půjde o boj na život a na smrt s dnes již dávno vyhynulými zvířaty. Autoři se pokoušejí o velkou historickou přesnost hry, vývojáři si proto povolali na pomoc odborníky z řad antropologů a historiků. Na pravěkém evropském území se bude tedy děj odehrávat s maximální možnou autenticitou, jaké lze s ohledem na dosud známé historické prameny dosáhnout. „Když vytváříte hru z prostředí před dvanácti tisíci lety, nemáte z té doby téměř žádné historické údaje. Víme o tehdejší přírodě, ale co třeba tehdejší kultura lidí? To, jak mluvili, to, jak se pohybovali a další aspekty? Je velmi obtížné to správně odhadnout,“ říká Vincent Pontbriand, jeden z producentů hry.

Ačkoliv je termín vydání FC Primal stanoven na únor 2016, mezi hráči už vyvolává trailer obrovské emoce. Řada hráčů radikální změnu hry vítá a mluví o naplnění dlouho ignorované díry na trhu. Druhá skupina fanoušků herní série ale nemůže Ubisoftu přijít na jméno. Podle nich nebude Primal plnohodnotným pokračováním akční hry, ale jen dobře naskinovaným simulátorem pravěku, vydávaným pod jménem známé střílečky.

Far Cry Primal si ovšem naši pozornost bez debaty zaslouží. Možná půjde o velký evoluční krok kupředu, může ovšem také jít o slepou vývojovou větev. Rozhodně hru ale zatím nesuďme pouze z krátkého videa a počkejme, jak mocně zařve pračlověk v příštím roce!

Zobrazeno 2900 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 16:32
Matěj Vetešník

Student žurnalistiky UPOL.

Pro psaní komentářů se přihlaste