po., 7. listopad 2016 10:36

MacBook Pro na rok 2016 je venku, moc výbavy mu ale na cestu nedali

Nový Macbook Pro 2016 Nový Macbook Pro 2016 Zdroj: http://www.macrumors.com/
San Francisco – Apple na své konferenci „hello again“ zveřejnil očekávaný MacBook Pro na rok 2016. Ukázal celkem tři zařízení Pro, jelikož se rozhodl zrušit jeden z modelů Air. Hlavním tahákem je Touch Bar, což je dotykový proužek nad vrchní řadou kláves. Místo typu Air je nyní  prodeji Pro verze, která nemá právě tuto dotykovou plošku. 
Parodie na komerční reklamu od společnosti Apple www.YouTube.com

„Touch bar můžete použít pro aktivování efektů v DJ Pro softwaru,“ demonstroval živě DJ Karim Morsy. Zarážející však je, jak málo nabídne nejdražší verze za 134 tisíc. Za tuto cenu dostane zákazník procesor Intel i7, grafickou kartu od společnosti Advanced Micro Devices (AMD) Radeon Pro 460 a v neposlední řadě malou operační paměť, která disponuje velikostí pouze 16 gigabit. Tímto špatné zprávy nekončí, Apple se rozhodl odstranit všechny porty i magnetické nabíjení, které si uživatelé starších verzí nemohli vynachválit. Takže zbyly čtyři USB-C porty a jeden 3,5 mm konektor pro sluchátka. Zmizení těchto věcí zkomplikovalo práci se zařízením, bude potřeba redukce pro přenášení dat z externího disku nebo flash disku. Připojení notebooku na televizi nebo projektor? Není možné bez další redukce a tak by šlo pokračovat do nekonečna.

Apple letošní konferencí více zklamal, než potěšil. Hodně uživatelů zůstane u svých starších modelů, které jsou výkonné a hlavně kompatibilní.

Na nový typ MacBooku už koluje po internetu spousty parodií, pod článkem na ukázku jedna z nich.

Zobrazeno 2138 krát
Naposledy upraveno: pá., 11. listopad 2016 09:44
Pro psaní komentářů se přihlaste