po., 28. duben 2014 10:29

Majáles letos ovládnou superhrdinové

Měsíc květen přinese do olomouckých ulic komě zamilované atmosféry i tradiční majálesové slavnosti. V úterý šestého se tedy studenti mohou těšit na rektorské volno a hlavně na nabitý festivalový program.

Motivem letošního ročníku bude komiks, vše se tedy ponese v duchu superhrdinů a hlášek v bublinách. Studenti budou mít také možnost zúčastnit se nejrůznějších komiksových workshopů a soutěží nebo se dokonce stát součástí superhrdinské akademie, která bude sídlit v Bezručových sadech. Tam se také uskuteční velká část programu. Open air čajovna, přednášky, prezentace, hry, sportovní aktivity, workshopy a mnoho dalších aktivit bude v kouzelném parku pod hradbami čekat na všechny zájemce.


Na nádvoří Zbrojnice se zase budou moci hosté nechat pobavit divadelníky. Vystoupí zde například improvizační skupina O.L.I.V.Y., Divadelní spolek Úlet nebo Divadlo Bufet. Jednou z nejdůležitějších složek majálesu je samozřejmě ta hudební. Organizátoři na pódiích nechtěli žádné tuctové vykopávky a jejich vize se s velkou pravděpodobností stane skutečností. Nejzvučnějším jménem festivalu jsou letos Tata Bojs, otcové české alternativní scény. Jejich koncert začne ve 20:30 v Korunní pevnůstce.  Z domácích zástupců budou mít návštěvníci majálesu možnost slyšet havířovské Ajdontker, zlínské Mistake či pražské Super Tuzex Bros. Mezinárodní tvorbu budou reprezentovat například polští Fair Weather Friends, britští The Feud nebo američtí Nat Osborn Band.

 

Zdá se, že se letos mají studenti opravdu na co těšit. A kdo by se snad opovážil tvrdit, že volný den hodlá využít jinak, nenápadně na závěr připomínáme, že účast na majálesu je bezplatná.

Zobrazeno 2080 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:48
Pro psaní komentářů se přihlaste