po., 5. prosinec 2022 21:55

Medvěd na koksu. Příští rok zamíří do kin film o proslulé zfetované šelmě

Cocaine Bear plakát Cocaine Bear plakát Zdroj: Universal
Vtip? Vůbec ne. Film Cocaine Bear, který je inspirován skutečným příběhem dorazí v únoru příštího roku do kin. Příběh o medvědovité šelmě, která v osmdesátých letech spořádala přes třicet kilo kokainu by měla být směsicí žánrů, hlavní výplní filmu by mělá být černá komedie. Dnes je medvěd vystaven v obchodním centru města Lexington a místní tisk mu dal název Pablo Escobear. Snímek režíruje Elizabeth Banks a scénář napsal Jimmy Warden.

Psal se rok 1985, když pašerák Andrew C. Thornton II převážel letadlem drogy. Letadlu ale selhal motor a Thornton tak nad národním parkem v Georgii vyhodil ven balík kokainu. Sám pak z letadla vyskočil, ale neotevřel se mu padák a na následky pádu zemřel. Uběhlo několik měsíců a v národním parku se u místa pádu letadla našlo tělo medvěda baribala. Šelma, která vážila zhruba osmdesát kilo byla obklopená desítkami otevřených plastových pytlů s kokainem. Pitva poté ukázala, že v žaludku medvěda bylo přes třicet kilo kokainu.

„Břicho měl až po okraj nacpané kokainem. Neexistuje na světě jediný savec, který by tohle dokázal přežít. Krvácení do mozku, selhání plic, přehřátí organismu, selhání ledvin, zástava srdce, mrtvice. Ten medvěd měl všechno, na co si vzpomenete,“ uvedl lékař, který byl ke zvířeti přivolán. Díky mrazivému počasí bylo ale tělo medvěda v zachovalém stavu, a tak bylo určeno k vycpání. Nyní je vystaven v obchodním centru ve městě Lexington. Místní tisk mu dal kdysi přezdívku Pablo Escobear, která se s ním nese i s názvem Cocaine bear až do teď.
Vystavený medvěd v obchodním centru města Lexington

Je možná i s podivem, proč nikoho nenapadlo tento incident zfilmovat už dříve. Režie se ujala až Elizabeth Banks, jež stojí za komediemi Mládeži nepřístupno, Ladíme 2 či Charlieho andílci. Sama režisérka se vyjádřila, že by měl připravovaný film být spojením akce, hororu, komedie a thrilleru. Film je hlavně o lidech, kteří se vyskytují v lese v Georgii v moment, kdy začíná mědvědova šílená jízda. Už podle prvního traileru lze usuzovat, že si bude film zakládat na černé komedii.

V hlavních rolích si zahrají Keri Russell, Ray Liotta, Alden Ehrenreich, Brooklynn Prince, O'Shea Jackson Jr., Kristofer Hivju, Margo Martindale, Jesse Tyler Ferguson. Scénáře se chopil Jimmy Warden a hudby se pro film ujala Natalie Holt. V českých kinech bude mít snímek premiéru 23. února 2023.

První trailer k filmu Cocaine Bear

Zobrazeno 714 krát
Naposledy upraveno: út., 6. prosinec 2022 09:28
Pro psaní komentářů se přihlaste