st., 15. březen 2017 17:37

Mostečané opět uklidí své okolí

Ilustrační fotografie. Ilustrační fotografie. Zdroj: www.uklidmecesko.cz
Most – I letos se město zapojí do projektu Ukliďme Česko, který má za cíl likvidovat černé skládky a eliminovat volně poházený odpad. Dobrovolníci budou v Mostě uklízet v dopoledních hodinách hlavního úklidového dne, který je v sobotu 8. dubna. 

„Myslím, že je to skvělý nápad. Účastním se už podruhé. Vloni jsem uklízela v lesoparku Šibeník. Uklízelo se ale také na Resslu a na Hrabáku,“ sděluje Mostečanka Zdena Brandnerová. Letos budou dobrovolníci uklízet opět tři lokality – park Ressl, rekreační a sportovní areál Benedikt a okolí hradu Hněvín. Zájemci si z nabídky sami vyberou jedno preferované místo, kde na místě srazu od organizátorů obdrží pytel na odpadky i igelitové rukavice.  Poté se už mohou pustit do úklidu.

Akce Ukliďme Česko vznikla v roce 2014 jako inciativa spolku Ekosmák spojením dvou projektů – úklidových akcí Českého svazu ochránců přírody, který akce pořádal v návaznosti na celosvětovou iniciativu Ukliďme svět a mobilní aplikace ZmapujTo, prostřednictvím které mohou občané informovat úřady o černých skládkách a dalších problémech ve svých městech a obcích. Už po prvním ročníku hromadného úklidu získal Ekosmák ocenění v soutěži Energy Globe Award. Pro velký úspěch se hromadný úklid pořádá dvakrát do roka, a to na jaře a na podzim. 

Zobrazeno 1859 krát
Naposledy upraveno: st., 15. březen 2017 21:45
Pro psaní komentářů se přihlaste