ne., 17. březen 2019 12:02

Myslivci se pochlubili svými úlovky

Ukázka vystavených trofejí Ukázka vystavených trofejí Zdroj: Libor Vojáček
Žárovice – Každoroční Chovatelskou přehlídku trofejí zvěře myslivci odstartovali v kulturním domě včera v osm hodin ráno a po přestávce v pět hodin odpoledne. Program pokračoval dnes od osmi hodin ráno až do poledne.

Stejně jako každý rok, také letos mohli příznivci myslivosti, po zaplacení vstupného 30kč za osobu, navštívit Chovatelskou přehlídku trofejí v kulturním domě v Žárovicích. Příchozí se mohli podívat na téměř 330 vystavených trofejí zvěřiny, kterou ulovili myslivci v okrese Prostějov za rok 2018. „Minulá sezóna nebyla příliš dobrá, v letošní se snad bude dařit více,“ říká místní myslivec Robert Valenta. Spolu s ním souhlasí i většina přítomných myslivců.

Pořadatelé lákali do tamní jídelny, kde prodávaly tradiční myslivecké pochoutky ze zvěřiny. Pokud přišli rodiče s dětmi, mohli je odložit v koutku pro děti, kde se o ně postarali organizátoři akce. V areálu přehlídky si návštěvníci mohli zakoupit myslivecké oblečení, nože a snad vše, co myslivci potřebují. Kromě palebných zbraní. Posledním hřebem této události bylo vystoupení mysliveckých trubadúrů, kteří v průběhu obou dnu vystoupili celkem třikrát. 

Zobrazeno 1492 krát
Naposledy upraveno: ne., 17. březen 2019 21:24
Pro psaní komentářů se přihlaste