ne., 17. duben 2016 23:00

Na antuce v Monte Carlu vyhrál Nadal, v Bogotě Falconiová

Monte Carlo, Bogota -  Bývalá tenisová jednička Rafael Nadal v neděli vyhrála již podeváté antukový turnaj v Monte Carlu. Španělský tenista dokázal ve svém jubilejním stém finále v kariéře zdolat Francouze Gaëla Monfilse 7:5, 5:7 a 6:0.

Pro Španěla je to již osmašedesátý titul. Utkání však nebylo z nejsnadnějších, trvalo dvě a tři čtvrtě hodiny. Nadal během něj dokonce pětkrát ztratil servis a oba hráči měli dohromady čtyřiatřicet brejkových příležitostí. Celou bitvu pak ukončil devětadvacetiletý Nadal vítězným forhendem do pravého rohu Francouzova kurtu. Monfilse tak porazil podvanácté ze čtrnácti utkání. Nadal se svým triumfem navíc vyrovnal světové jedničce Novaku Djokovičovi, protože dnešní úspěch je pro něj celkově osmadvacátým titulem z turnajů série Masters.

„Monte Carlo je jedním z nejmimořádnějších míst v mé kariéře,“ okomentoval Nadal svůj úspěch pro agenturu Reuters. „Bylo mi potěšením zde zase hrát finále." Čtyřhru pak ovládli Herbert a Mahut, kteří přehráli dvojici Murray-Soares 4:6, 6:0 a 10:6.

Na bogotské antuce pak proběhlo finále ženského turnaje WTA Tour. Zvítězila v něm americká tenistka Irina Falconiová, která porazila Sílvii Solerovou-Espinosaovou ze Španělska v poměru 6:2, 2:6 a 6:4. Pro pátou nasazenou Falconiovou to byla teprve první finálová účast v rámci WTA Tour. Vyhrála díky svému třetímu mečbolu po rovných dvou hodinách. Ve čtyřhře uspělo španělsko-německé duo Arruabarrenaová-Mariaová. Tomuto páru se zadařilo proti Céové s Gámizovou, zvítězil 6:2, 4:6 a 10:8 na sety.

Zobrazeno 2119 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:41
Pro psaní komentářů se přihlaste