st., 18. listopad 2015 16:32

Na Šibeníku se utkali nejlepší cyklokrosaři

Uničov - Během státního svátku, v úterý 17. Listopadu, se uskutečnil 14. ročník memoriálu Jaroslava Mráze, který se řadí do seriálu Toi Toi Cup. Jednalo se o mezinárodní cyklokrosový závod, ve kterém mezi sebou každoročně bojují špičky cyklokrosu. Na závodníky čekala technicky náročná trať v lesoparku na Šibeníku, která byla po předchozích deštivých dnech značně rozblácená. Mužskou část závodu odvysílala v přímém přenosu ČT Sport.

Blátivý podklad trati vyhovoval spíše silovějším a techničtějším jezdcům. Závodníci si vyzkoušeli zdejší bikrosovou dráhu a v každém kole museli zdolat 24 prudkých schodů. Závodilo se v šesti kategoriích, z nichž nejočekávanější byla Muži Elite, kterou odvysílala v přímém přenosu ČT Sport. O zajímavé a dramatické momenty přímo z trati nebyli ochuzeni ani návštěvníci závodu, kteří mohli jezdce sledovat na dvou velkoplošných obrazovkách. 

Závod mužů nabídl dramatickou a napínavou podívanou od začátku až do konce. Mezi největší favority této ktegorie patřili Marcel Meisen, Michael Boroš a Radomír Šimůnek, kteří obsadili stupně vítězů. „Měl jsem špatný start, začínal jsem asi z patnáctého místa. Když jsem jezdil s Borošem na čele, měl jsem defekt. Ale stále jsem si věřil a rozhodl o svém vítězství v závěrečném kole. Dneska byly těžké podmínky, bahno a bláto nemusím. Ale je vidět, že se mi v Čechách daří,“ řekl vítěz závodu Marcel Meisen v rozhovoru pro web www.cyklokros.cz.

Další ročníky tradičního uničovského závodu jsou ale ve hvězdách. Organizace a shánění financí je pro ředitele závodu čím dál náročnější. „Náš původní tým, se kterým jsem začínal, se rozpadnul. Závod mu zevšedněl a už je to nebaví. Z devadesáti devíti procent už pořádám závod sám. Každý rok si říkám, že už je to letos naposled. Ale když to všechno nakonec klapne, mám z toho příjemný pocit. A pokud jednou skončím, tak si myslím, že už to v Uničově nikdo neobnoví," vyjádřil se v rozhovoru pro tentýž web ředitel závodu Richard Dostál.

Zobrazeno 1885 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. únor 2024 21:57
Pro psaní komentářů se přihlaste