ne., 13. březen 2016 21:14

Na Vranovskou přehradu vypluje nová loď

Vranovsko - Ke stávajícím dvěma lodím na Vranovské přehradě přibyde za necelý měsíc třetí. Měla by pojmout dvakrát více cestujících. Loď přivezou koncem března z Prahy.

„Chceme rozšiřovat naše služby, plánujeme pořádat například různé společenské akce s večeří. Nová loď Poseidon, která je největší osobní lodí na Moravě, nabídne turistům větší pohodlí," sdělil Jiří Čurda z Lodní dopravy Vranov.

Plavby po přehradě patří mezi největší atrakce letních pobytů na Vranovsku. Mimo hlavní sezónu budou probíhat až čtyři vyhlídkové plavby denně. Nově budou turisty lákat i plavby s živou hudbou, noční vyjížďky nebo diskotékové párty. Loď má navíc motor umístěný v zadní části, díky čemuž má být plavba velice tichá.

Nová loď Poseidon nabídne pasažérům mimo jiné I teplou kuchyni nebo kvalitní topení. Měla by tím přispět k prodloužení sezóny na přehradě. V plánu jsou podzimní víkendové plavby na Bítov a zpět, svatomartinská plavba s husou a vínem nebo vánoční a silvestrovské plavby. Při jedné vyjížďce by měla pojmout najednou až dvě stě cestujících, což je dvojnásobná kapacita jejích sesterských lodí Valentýny a Viktorie, které pojmou po 80 a 130 pasažérech.

Zobrazeno 3052 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:36
Pro psaní komentářů se přihlaste