po., 9. květen 2016 22:19

Maxipes Fík oslaví své narozeniny

Kadaň - Maxipes Fík opět oslaví své narozeniny v královském městě Kadaň. Proč vlastně zrovna tady? Protože se Fík narodil v Ahníkově kousek od Kadaně. Vesnice však už zanikla, a proto se přestěhoval do nejbližšího města. Rudolf Čechura, Fíkův duchovní otec a spisovatel, měl dokonce ke Kadani velmi blízký vztah.

 Narozeniny Maxipsa Fíka jsou již několikaletou tradicí města Kadaně. Akce probíhá v ulicích města, ale program bude převážně na Nábřeží Maxipsa Fíka, v Amfíku a na Splitu. Velký dětský festival proběhne 4. června už od 10 hodin. Nebude chybět ani sám oslavenec, jehož dobrodružstvími se oslavy inspirovaly.

Vstupné je samozřejmě zdarma, součástí bohatého programu jsou hudební a divadelní vystoupení nejen pro děti, atrakce jako opičí dráha, motokáry, fotostánek, kolotoč nebo trampolín, a nebude chybět ani oblíbená soutěž "Mistrovství ve skoku pro něco". Jedná se o zábavnou soutěžní hru družstev v různých disciplínách, jako je Nekecej a pádluj, Sucholyže, Slož Fíka, Mazlení s broučky a Skok pro něco.Ceny vítězům bude předávat sám Maxipes Fík.

Přihlášky na Mistrovství najdete v Informačním centru města nebo na webových stránkách Kadaně. Ale pozor, přihlášky lze posílat jen 20. května.  

Zobrazeno 2608 krát
Naposledy upraveno: st., 10. duben 2024 20:42
Pro psaní komentářů se přihlaste