st., 11. listopad 2020 20:05

Návrat do lavic: Žáci prvních stupňů základních škol budou moci příští týden absolvovat prezenční výuku

Nový standard Nový standard Zdroj: Fotka od B Ban z Pixabay
Nejen prvňáci a druháci se 18. listopadu vrátí do škol. Budou to také žáci přípravných škol a speciálních škol pro handicapované.

„Krok se zavřením škol bezpochyby pomohl k vývoji situace, jaká je momentálně, nicméně náklady tohoto brždění si školství odneslo nejvíce, proto jsem rád, že se tímto krokem navracíme k nenahraditelné prezenční výuce,“ uvedl ministr školství Robert Plaga.

Uvolnění budou provázet přísná režimová opatření jako například neustálé nošení roušek nebo zákaz mísení kolektivů. Žáci se totiž nebudou rozdělovat do skupin, nýbrž do tříd, ve kterých se budou jak společně učit, tak chodit do jídelny či družiny.

„Nejenom z německých studií se ukázalo, že pro eliminaci rizika nákazy je klíčové větrání,“ řekl Plaga. Ministr apeloval, aby se větralo také během hodiny, například v její polovině, nikoli jen na konci vyučování.

Přesné datum návratu závěrečných ročníků do škol zatím nezaznělo. „V pátek ministerstvo zdravotnictví představí tabulku první úrovně, která stanoví opatření a jejich provázanost,“ informoval ministr zdravotnictví Jan Blatný a také poprosil veřejnost, aby ignorovala tabulky, které se předtím objeví na internetu.

Zobrazeno 998 krát
Naposledy upraveno: pá., 13. listopad 2020 13:12
Pro psaní komentářů se přihlaste